• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelkoekjes met crème fraîche; een lekker bijgerecht maken in 20 minuten

Met dit recept tover je restjes aardappelen om tot een verrassend lekkere lunch. Krokante aardappelkoekjes met frisse crème fraîche.

0
Aardappelkoekjes met creme fraiche

Met deze aardappelkoekjes met crème fraîche laat je aan tafel zien dat je moeite gedaan hebt. Je kunt ze gwoon van een restje gekookte aardappels maken, maar je zet daarmee wel iets nieuws en iets lekkers op tafel. Je stampt de gekookte aardappelen, en je mengt ze met ei, bloem en kruiden. Zo ontstaat een mengsel waar je koekjes van kunt maken. Die bak je in de pan tot ze goudbruin en krokant zijn. Een lepel romige crème fraîche erbij en klaar ben je. Verrassen en verwennen hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. En, je hebt dat restje gekookte aardappelen ook mooi van de vuilnisbak gered.

Bij aardappelen wordt vaak mayonaise gegeten. Crème fraîche is een heerlijk alternatief. Wij raden aan om altijd crème fraîche in huis te hebben. Ideaal voor soepen, sauzen, als topping bij een chili con carne, maar ook bij aardappels. Wil je het spannender? Meng de crème fraîche dan met wat specerijen of verse kruiden. Bij aardappel kun je denken aan paprikapoeder, kerrie, verse bieslook, verse tijm of verse oregano. Er zijn talloze mogelijkheden en het kan net dat extraatje zijn aan tafel. Ga dit recept een keer maken want hier gaat iedereen van  smullen!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

AardappelenCréme fraîche

Aardappelkoekjes met crème fraîche

Porties: 2/3 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • +/- 400 gram gekookte aardappelen
  • 1 eetlepel melk
  • 15 gram zachte boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • een klein bosje bieslook
  • zout en peper
  • olie om mee te bakken
  • 125 ml crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelkoekjes met crème fraîche:

Prak de aardappelen en meng ze met het ei, de bloem, de melk en een beetje gesmolten boter. Heb je een restje aardappelpuree? Gebruik dan alleen een ei en de bloem.

Meng dit kort door elkaar en voeg er zout, peper en een ruime eetlepel gesneden verse kruiden aan toe. Kneed niet te lang, de massa moet losjes blijven.

Vorm de puree tot koekjes, een ijsschep kan hierbij handig zijn. Vind je dit lastig? Als je het mengsel een tijde laat staan zal het ook steviger worden en daardoor makkelijker te vormen. Hoe kleiner de koekjes des te makkelijker ze zijn om te draaien.

Bak de aardappelkoekjes in gedeeltes in een koekenpan in een beetje olie goudbruin en knapperig. Serveer de aardappelkoekjes met 2 of drie op elkaar met daarop een lepel crème fraîche. Strooi er nog wat van de gebruikte verse kruiden over en geniet.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Stamppot van snijbonen

    Stamppot van snijbonen; een makkelijke en lekkere zomerstamppot

  • Fish and chips

    Fish and chips zelf maken met kabeljauw en echte aardappels

  • Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel

    Hollandse ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

  • aardappelmuffins van geraspte aardappel

    Aardappelmuffin van geraspte aardappel: het origineelste bijgerecht

  • fondant aardappelen

    Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

  • Macaroni Stroganoff

    Macaroni Stroganoff voor een snelle gezinsmaaltijd

  • aardappel-courgetteschotel met kaas

    Aardappel-courgetteschotel met kaas – heerlijke laagjes, veel smaak, weinig werk

  • Tartaar van gerookte zalm en rode biet

    Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

  • aardappelmuffins van aardappelpuree

    Aardappelmuffins van aardappelpuree; met een topping van chips

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.