Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelkoekjes met crème fraîche

Breng eenvoudige aardappelkoekje van restjes aardappel, tot leven met een lepeltje crème fraîche

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Aardappelkoekjes met creme fraiche

Aardappelkoekjes met crème fraîche – Restjes in de keuken omtoveren tot iets lekkers kan soms een uitdaging zijn, maar het biedt ook kansen om creatief te koken. Een mooi voorbeeld om restjes te verwerken zijn aardappelkoekjes, gemaakt van overgebleven aardappels. Het is een simpele manier om voedselverspilling tegen te gaan en met restjes iets lekkers op tafel te zetten.

Verrassend makkelijk

Aardappelkoekjes met crème fraîche zijn verrassend makkelijk te maken. Je kunt er overgebleven aardappels voor gebruiken of zelfs een restje aardappelpuree van de vorige dag. Door de aardappels fijn te stampen en te mengen met een ei, een beetje bloem en kruiden krijg je een basisdeeg waarvan je makkelijk aardappelkoekjes kunt maken. Die koekjes bak je vervolgens in een koekenpan goudbruin waardoor ze aan de buitenkant lekker knapperig worden en van binnen heerlijk zacht.

Crème fraîche een echte smaakmaker

Wat de aardappelkoekjes met crème fraîche echt speciaal maakt, is die crème fraîche die je eroverheen lepelt. De frisse romige topping brengt de smaken van de aardappelkoekjes mooi in balans. Bij de neutrale zachte smaak van de aardappelen en de frisse groene kruiden zorgt de crème fraîche voor een volle friszure topping. De pure zuivel smaakt heerlijk fris en geeft je gerecht een echte boost. Bovendien is crème fraîche veel lichter dan de mayonaise, die je er anders misschien bij zou serveren.

Wees creatief en varieer met smaken

In dit recept voor aardappelkoekjes met crème fraîche gebruik je bieslook, maar je kunt veel meer groene kruiden, gedroogde kruiden of zelfs fijngesneden restjes vleeswaren of kaas verwerken in de aardappelkoekjes. Dus de volgende keer dat je aardappelen over hebt, gooi je ze niet weg. Misschien bak je ze wel altijd op tot lekkere gebakken aardappeltjes. Maar maak er ook eens lekkere aardappelkoekjes van en schep er een flinke lepel crème fraîche over, als extra smaakmaker. Simpel, smakelijk en geen verspilling.

crème fraîche

Crème fraîche; voor soepen, sauzen en meer

De beste zuivel voor warme gerechten is crème fraîche. Gebruik dit voor soepen, sauzen en meer romige gerechten als pasta's en curry's

Aardappelkoekjes met crème fraîche

Porties: 2/3 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • +/- 400 gram gekookte aardappelen
  • 1 eetlepel melk
  • 15 gram zachte boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • een klein bosje bieslook
  • zout en peper
  • olie om mee te bakken
  • 125 ml crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelkoekjes met crème fraîche:

Prak de aardappelen en meng ze met het ei, de bloem, de melk en een beetje gesmolten boter. Heb je een restje aardappelpuree? Gebruik dan alleen een ei en de bloem.

Meng dit kort door elkaar en voeg er zout, peper en een ruime eetlepel gesneden verse kruiden aan toe. Kneed niet te lang, de massa moet losjes blijven.

Vorm de puree tot koekjes, een ijsschep kan hierbij handig zijn. Vind je dit lastig? Als je het mengsel een tijde laat staan zal het ook steviger worden en daardoor makkelijker te vormen. Hoe kleiner de koekjes des te makkelijker ze zijn om te draaien.

Bak de aardappelkoekjes in gedeeltes in een koekenpan in een beetje olie goudbruin en knapperig. Serveer de aardappelkoekjes met 2 of drie op elkaar met daarop een lepel crème fraîche. Strooi er nog wat van de gebruikte verse kruiden over en geniet.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenZuivel
DeelPin30TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!