• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree, basisrecept

0
Aardappelpuree

Aardappelpuree – Bijna iedereen eet wel eens aardappelpuree. Het is tenslotte een neutraal bijgerecht dat je bij heel veel andere gerechten kunt serveren. Wat gekookte groente, een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief erbij en je hebt al een complete maaltijd. Maar je gaat als je aardappelpuree eet, natuurlijk wel voor de lekkerste puree. En de allerlekkerste puree, die kun je gewoon zelf maken. Met het recept dat je in dit artikel vindt, is dat een fluitje van een cent.

De lekkerste puree maak je zelf!

Puree is in alle soorten in de supermarkt te vinden, het gaat hier dan over zakjes. Alleen nog zelf melk, water, klontje boter en wat kruiderij naar smaak toevoegen, lekker makkelijk toch? Het kan nog makkelijker, je kunt in het koelschap ook kant-en-klare aardappelpuree vinden. Die hoef je alleen maar even in de oven op te warmen. Maar zijn al die makkelijke opties nu echt lekker? Niet echt. Er gaat werkelijk niets boven echte, zelfgemaakte, romige aardappelpuree. En dat recept is zo makkelijk. Het enige wat je voor zelfgemaakte puree nog aan eerder genoemd rijtje ingrediënten moet toevoegen zijn……aardappelen. Het basisingrediënt uit het recept nota bene! Kost je misschien een kwartiertje extra, maar in de tijd dat je aardappels koken, kun je de rest van je avondmaaltijd maken. En dat stampen kun je prima aan de kinderen overlaten, niets leuker dan meehelpen en ondertussen wat snoepen.

Aardappelpuree; welke aardappel gebruik je voor dit recept?

Gebruik voor het maken van een aardappelpuree volgens onderstaand recept, kruimige en liefst heel kruimige aardappelen. Denk aan Eigenheimers, Irene, maar ook Frieslanders kunnen gebruikt worden om een lekker smeuïge puree te maken . Als je van de laatste wat meer schilt en kookt, kun je een deel apart houden om de volgende dag heerlijk op te bakken. Twee vliegen in één klap!

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Het klassieke basisrecept voor aardappelpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo gekookte aardappelen
  • ca. 200 ml melk
  • 30 gram boter
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Klassieke aardappelpuree maak je zo:

Pureer de gekookte aardappelen met een stamper of pureeknijper.

Breng de melk aan de kook.

Klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat.

Strooi er, voor het serveren, nog een klein beetje nootmuskaat over en leg eventueel nog een klein klontje boter op de aardappelpuree.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Aardappelkoekjes met creme fraiche

    Aardappelkoekjes met crème fraîche; een lekker bijgerecht maken in 20 minuten

  • Kruiden en marinade voor gebakken aardappels

    Kruiden en marinade voor gebakken aardappels; zo serveer je de lekkerste aardappeltjes

  • Perfect gebakken aardappels

    Perfect gebakken aardappels: komen die uit de pan, de oven of de airfryer?

  • Aardappel-bloemkoolpannetje

    Aardappel-bloemkoolpannetje

  • Ovenschotel met appe

    Ovenschotel met appel, luchtige aardappelpuree en rundergehakt

  • Hollandse bloemkool en Noord-Hollandse Opperdoezer Ronde uit de wok

    Hollandse bloemkool en Noord-Hollandse Opperdoezer Ronde uit de wok

  • traybake met aardappel en paprika

    Traybake met aardappel en paprika – eenpansgerecht vol smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.