Aardappelpuree – Bijna iedereen eet wel eens aardappelpuree. Het is tenslotte een neutraal bijgerecht dat je bij heel veel andere gerechten kunt serveren. Wat gekookte groente, een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief erbij en je hebt al een complete maaltijd. Maar je gaat als je aardappelpuree eet, natuurlijk wel voor de lekkerste puree. En de allerlekkerste puree, die kun je gewoon zelf maken. Met het recept dat je in dit artikel vindt, is dat een fluitje van een cent.
De lekkerste puree maak je zelf!
Puree is in alle soorten in de supermarkt te vinden, het gaat hier dan over zakjes. Alleen nog zelf melk, water, klontje boter en wat kruiderij naar smaak toevoegen, lekker makkelijk toch? Het kan nog makkelijker, je kunt in het koelschap ook kant-en-klare aardappelpuree vinden. Die hoef je alleen maar even in de oven op te warmen. Maar zijn al die makkelijke opties nu echt lekker? Niet echt. Er gaat werkelijk niets boven echte, zelfgemaakte, romige aardappelpuree. En dat recept is zo makkelijk. Het enige wat je voor zelfgemaakte puree nog aan eerder genoemd rijtje ingrediënten moet toevoegen zijn……aardappelen. Het basisingrediënt uit het recept nota bene! Kost je misschien een kwartiertje extra, maar in de tijd dat je aardappels koken, kun je de rest van je avondmaaltijd maken. En dat stampen kun je prima aan de kinderen overlaten, niets leuker dan meehelpen en ondertussen wat snoepen.
Aardappelpuree; welke aardappel gebruik je voor dit recept?
Gebruik voor het maken van een aardappelpuree volgens onderstaand recept, kruimige en liefst heel kruimige aardappelen. Denk aan Eigenheimers, Irene, maar ook Frieslanders kunnen gebruikt worden om een lekker smeuïge puree te maken . Als je van de laatste wat meer schilt en kookt, kun je een deel apart houden om de volgende dag heerlijk op te bakken. Twee vliegen in één klap!
Aardappels pureren; alles over puree!
Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?
Het klassieke basisrecept voor aardappelpuree
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo gekookte aardappelen
- ca. 4oo ml melk
- 30 gram boter
- zout en peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Klassieke aardappelpuree maak je zo:
Pureer de gekookte aardappelen met een stamper of pureeknijper.
Breng de melk aan de kook.
Klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat.
Strooi er, voor het serveren, nog een klein beetje nootmuskaat over en leg eventueel nog een klein klontje boter op de aardappelpuree.
Tafel lekker !!
Wat een heerlijke recepten staan er in. Zit gewoon te smullen. Ga me snel aanmelden dank jullie en succes verder. Groet Giny Bruin.
Dank je voor het compliment, veel kookplezier gewenst Giny.