• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan

Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan – In Nederland zijn aardappels voor veel mensen de basis van de warme maaltijd. Maar elke dag gekookte aardappels wordt natuurlijk een beetje saai. Wil je toch gekookte aardappels en groente bij je maaltijd, maar ben je toe aan eens iets anders? Maak dan eens deze aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan. Je serveert als het ware één gerecht waarin zowel de aardappels als de groente vertegenwoordigd zijn. En met de kaas geef je daar dan een lekkere, andere smaak aan. Een stukje vlees, of vis, of een vegetarisch alternatief erbij, en je hebt een complete maaltijd!

Kruimige aardappelen voor puree; logisch toch?

Voor het maken van aardappelpuree kun je het beste kruimig kokende aardappels gebruiken. Deze worden wat zachter tijdens het koken en vallen enigszins uit elkaar. Ze laten zich dan ook makkelijker tot puree verwerken dan vastkokende aardappels. Welk ras kruimige aardappels je gebruikt voor de aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan maakt niet uit. Alle soorten kun je tot puree verwerken.

Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan

Je kunt dit gerecht van tevoren maken, zodat je het op het moment dat je het wilt gaan eten alleen nog in de oven hoeft af te bakken. Bewaar het dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Een heel handig keukenhulpje bij het maken van aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan is een pureeknijper. Je krijgt dan een puree met een fijne structuur, en zonder klontjes. Je kunt er overigens ook heel goed de bloemkool mee pureren. Ben je niet in het bezit van een pureeknijper? Geen nood! Een doodgewone aardappelstamper volstaat ook heel goed. De puree wordt dan iets grover van structuur, maar dat is geen probleem. Gebruik vooral geen mixer voor het maken van aardappelpuree. Je aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan krijgt dan een dunne en plakkerige, lijmachtige structuur en dat wil je niet.

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 ei
  • bosje peterselie, gehakt
  • nootmuskaat
  • (witte)peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan:

Kook de aardappels gaar in een pan water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen.

Kook ondertussen de bloemkool gaar in water met wat zout. Laat goed uitlekken in een vergiet.

Pureer de aardappels met de crème fraîche met een pureeknijper of een pureestamper. Roer het ei er door heen. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng het goed met de puree.

Pureer de bloemkool en voeg deze toe aan de aardappelpuree. Schep ook de peterselie erdoor. Breng het gerecht op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de puree over in een vuurvaste schaal. Besprenkel met een beetje olijfolie.

Zet de puree 15 minuten in de oven.

Serveer met een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief. Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan is ook heel lekker met stoofvlees!

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin35VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief