• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Lekker, met een zachte knoflooksmaak!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
1
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Aardappelpuree met geroosterde knoflook – Aardappelpuree is een favoriet bijgerecht in plaats van gekookte aardappels bij een AGV’tje. AGV staat zoals je waarschijnlijk wel weet voor een maaltijd met aardappels, groente en vlees, vis of een vegetarisch alternatief. Nu is ‘gewoon aardappelpuree’, ook maar zo gewoon. Tijd om een ander smaakje aan de puree te geven, en wel met knoflook. Geroosterde knoflook in dit geval. Na het klaarmaken zet je de aardappelpuree met geroosterde knoflook nog even in de oven voor een mooi lichtbruin kleurtje. Snel gemaakt, en eens iets anders.

Aardappels voor in de puree

Aardappelpuree maak je het beste met kruimig kokende aardappels en niet met vastkokende soorten. Die kruimige aardappels zullen tijdens het koken al zacht worden en wat uit elkaar vallen, en daar door laten ze zich makkelijk tot een smeuïge puree stampen of knijpen met een pureeknijper. Je kunt voor aardappelpuree met geroosterde knoflook elke soort kruimig kokende aardappels gebruiken.

Waarom zou je knoflook roosteren?

Verse knoflook, of eigenlijk meer gedroogde knoflook, heeft een behoorlijk sterke smaak en een stevige knoflookgeur. Heerlijk in veel gerechten, maar soms wil je een wat subtielere knoflooksmaak aan een gerecht geven. En ook dat lukt prima met knoflook. Wist je al dat als je de knoflook roostert, de smaak en de geur van de smaakmaker helemaal anders wordt? De scherpte gaat eraf en de smaak wordt veel milder, eerder een beetje zoetig, na het roosteren. Je kunt de knoflook voor heel veel dingen gebruiken. Natuurlijk in de aardappelpuree met geroosterde knoflook, maar ook de soep, in sauzen, of je smeert een uitgeknepen teentje op een stukje, al dan niet geroosterd, stokbrood. Ook op een pizza, in de pasta, een dipsausje of gewoon op een stukje vlees of vis gesmeerd, het kan allemaal! En knoflook roosteren? Dat doe je heel makkelijk zelf, in de oven. En rooster vooral een paar bolletjes tegelijk, het is echt heerlijk.

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Verse knoflook is scherp van smaak en heeft een sterke geur. Geroosterde knoflook smaakt heerlijk zacht en zoet. Je maakt het makkelijk zelf.

Pas de aardappelpuree met geroosterde knoflook aan aan jouw smaak

Ben je bang dat er toch te veel knoflook in het gerecht gaat? Je kunt er uiteraard gewoon minder dan een hele bol in doen. Meer kan natuurlijk ook!

Aardappelpuree met geroosterde knoflook is een bijgerecht dat je goed van tevoren kunt klaarmaken. Sla de laatste stap dan over, bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast en warm het 25 minuten op in de oven voor je gaat eten.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 50 ml warme melk
  • 1 ei
  • een klein klontje boter
  • 1 bol geroosterde knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met geroosterde knoflook:

Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de aardappels fijn met een pureestamper voor een grove puree, of gebruik een pureeknijper voor een fijne puree. Voeg de melk, het ei, en de boter toe en maak een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

Druk de zacht geworden knoflook uit de velletjes van de knoflookbol. Roer de knoflook door de aardappelpuree.

Doe de aardappelpuree met geroosterde knoflook over in een vuurvaste schaal. Besprenkel met wat olijfolie.

Zet de schaal een kwartiertje in de oven, zodat er een lichtbruin korstje op de puree komt.

Serveer direct. Lekker met gekookte groente en een stukje vlees of vis.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief