Aardappelpuree met kaas en mosterd – Aardappelpuree is een gerecht dat door veel mensen gewaardeerd wordt. Het is makkelijk te maken, het is veelzijdig en je kunt het serveren bij heel veel andere gerechten. Maar ‘gewone’ aardappelpuree is soms wel wat gewoontjes. Dus wat als je dat bijgerecht eens naar een wat hoger niveau tilt door er een paar andere ingrediënten aan toe te voegen? Wat denk je van aardappelpuree met kaas en mosterd? Daarmee maak je van de gewone puree een smaakvolle en rijkere puree. Een soort comfortfood met een verfijnde twist, zeg maar. Het recept om dit bijgerecht te maken staat onder aan de pagina.
Aardappels om puree van te maken
Als je het recept voor aardappelpuree met kaas en mosterd wilt gaan maken, kies daar dan wel de juiste soort aardappels voor. Van kruimige aardappels kun je makkelijk een smeuïge, zachte puree maken. Kruimig kokende aardappels zullen tijdens het koken al wat uit elkaar vallen. Daarna kun je ze makkelijk pureren, zonder dat er harde stukjes in de puree blijven zitten. Wil je een extra fijne puree? Gebruik dan geen aardappelstamper, maar een pureeknijper om de aardappels te pureren. Dan maak je gegarandeerd een heerlijke, zachte aardappelpuree met kaas en mosterd.
Aardappelpuree met kaas en mosterd, naar jouw smaak
Om het recept te maken heb je dus ook kaas en mosterd nodig. Voor het gerecht op de foto is extra belegen Goudse kaas gebruikt en milde, grove mosterd. Je kunt het recept heel makkelijk aanpassen naar jouw eigen smaak. Wil je een pittige puree? Kies dan voor een oude kaas en een scherpe mosterd. Mag het voor jou wel een beetje genuanceerder? Kies dan een jongere kaas en een milde mosterd om de aardappelpuree met kaas en mosterd op smaak te brengen. Let er wel op of de smaken die je aan het recept toevoegt passen bij de andere gerechten waarbij je de puree gaat serveren.
Aardappelpuree met kaas en mosterd
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kruimig kokende aardappels
- 30 gram boter
- 100 ml hete melk
- 100 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel grove mosterd
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelpuree met kaas en mosterd:
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar in water met wat zout.
Rasp intussen de kaas.
Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.
Stamp de aardappels fijn of pureer ze met een aardappelknijper.
Meng de hete melk en de boter door de aardappels,
Roer de geraspte kaas en de mosterd door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Wil je de puree garneren, dan kun je er wat verse tuinkruiden overheen strooien.
Serveer de aardappelpuree met kaas en mosterd direct.
Tafel lekker !!
Leuk om te horen, Nettie. Hopelijk word je net zo blij van onze andere recepten! 😉