• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met mascarpone; verrassend anders

Een heel simpele, zijdezachte puree met smaak!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
1
Aardappelpuree met mascarpone

Aardappelpuree met mascarpone – Als er een gerecht is dat erg veelzijdig inzetbaar is, dan is het wel aardappelpuree. Voor een simpele doordeweekse maaltijd, tot een luxe diner, aardappelpuree kun je, in een of andere variant, bijna altijd wel inpassen in een menu. Het traditionele recept van dit bijgerecht wordt gemaakt met melk en boter. Er zijn op dat recept ontelbare variaties mogelijk. Van uitgebreid tot heel simpel. Aardappelpuree met mascarpone is een voorbeeld van een simpel recept, maar wel een met smaak. De puree is simpel en snel te maken, en je hebt er maar weinig extra ingrediënten voor nodig. Daarnaast is dit bijgerecht met veel andere gerechten te combineren. Het is dus een goed idee om eens aardappelpuree met mascarpone te maken.

Mascarpone is niet alleen om toetjes mee te maken!

Aardappelpuree met mascarpone? Je hebt ongetwijfeld wel eens tiramisu gegeten. Heb je je gerealiseerd dat je op dat moment kaas zat te eten? Want een van de hoofdbestanddelen van tiramisu is mascarpone. En mascarpone is een Italiaanse kaas. Mascarpone is een dikke, witte kaas met een heel romige structuur. De smaak is licht zoetig. Maar dat betekent niet dat je mascarpone alleen kunt gebruiken in een zoet recept. Je kunt door het toevoegen van mascarpone aan een recept, dus ook in hartige gerechten, een heel romig effect bereiken. Die romige smaak proef je goed terug in de aardappelpuree met mascarpone. Naast romigheid geeft de kaas een subtiel smaakje aan de puree. Zo creëer je heel simpel een effect dat net een beetje anders is dan een basisaardappelpuree. Zo kun je een bijgerecht maken dat anders is, maar neutraal genoeg om met veel andere smaken te combineren.

Aardappelpuree met mascarpone maken

Gebruik voor het maken van de aardappelpuree met mascarpone kruimig kokende aardappels. Denk hierbij aan een ras als Doré of Eigenheimer. Die vallen bij het koken al iets uit elkaar en dat maakt ze heel geschikt om een zijdezachte puree van te maken.

Je kunt de aardappelpuree met mascarpone van tevoren maken. In dat geval warm je de puree als je wilt gaan eten op de in de oven of de magnetron.

Zo eet je aardappelpuree in de herfst

Zo eet je aardappelpuree in de herfst

Je gerechten aanpassen aan het seizoen? Dat is heel makkelijk. Kijk maar eens naar de recepten voor aardappelpuree in de herfst.

Mascarpone

Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!

Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!

Aardappelpuree met mascarpone

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • een scheutje melk
  • een klontje boter, omgeveer 30 gram
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met mascarpone:

Schil de aardappels.

Kook de aardappels gaar in water met wat zout.

Hak ondertussen de peterselie fijn.

Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een scheutje melk en een klontje boter.

Roer de mascarpone door de puree.

Voeg ook de peterselie toe.

Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Serveer de aardappelpuree met mascarpone direct. Lekker met een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief en een gekookte groente.

Tafel lekker !!

DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!