• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met pompoen

Zet de herfst op tafel!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Aardappelpuree met pompoen

Aardappelpuree met pompoen – Aardappelpuree is een graag gezien bijgerecht bij heel veel andere gerechten. Met een goede aardappelpuree kun je echt scoren. Maar wil je eens iets anders en originelers op tafel zetten? Maak dan eens aardappelpuree met pompoen. Die pompoen geeft een heel andere smaak aan de puree. Daarnaast krijgt het gerecht een prachtige gele kleur, die op elke tafel opvalt. In het recept onderaan de pagina lees je hoe je heel makkelijk zelf een mooie gele puree kunt maken.

Een recept om pompoenpuree te maken

Om het recept voor aardappelpuree met pompoen te kunnen maken heb je pompoenpuree nodig. Dat kun je als je er naar zoekt wel ergens kopen in blik. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Het is heel makkelijk en naar pompoenen hoef je niet te zoeken, die kun je overal kopen. Je kunt op twee manieren pompoenpuree maken. Het snelste recept is om blokjes pompoen te koken in water met wat zout. Die laat je goed uitlekken en vervolgens pureer je de pompoen met een staafmixer of blender. De tweede manier is wat bewerkelijker, maar geeft je wel een pompoenpuree waar meer smaak aan zit. En aangezien pompoen vaak wat vlak van smaak is, verdient dat tweede recept eigenlijk de voorkeur. In dit geval ga je de pompoen roosteren in de oven. De aardappelpuree met pompoen krijgt daar echt meer smaak van.

Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen indien nodig. Bij sommige soorten kun je de schil laten zitten omdat die eetbaar is. Verwijder het zaad uit de pompoen en snijd hem in blokjes. Leg de blokjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de pompoen met olijfolie, zout en peper en rooster tot de blokjes gaar zijn. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Laat wat afkoelen en pureer met de staafmixer of in de blender. Vervolgens kun je de pompoenpuree in de aardappelpuree met pompoen verwerken.

Je kunt pompoenpuree ook invriezen. Dus het kan handig zijn om een grotere hoeveelheid tegelijk te maken als je toch pompoenpuree maakt voor de aardappelpuree met pompoen. Je hebt dan altijd een goede basis voor veel pompoenrecepten bij de hand.

Waarbij serveer je aardappelpuree met pompoen?

Een recept met pompoen maak je waarschijnlijk vooral in de herfst. Je zou de aardappelpuree met pompoen dan ook kunnen serveren bij andere gerechten met een wat herfstig tintje. Denk aan gerechten met paddenstoelen. Maar ook bij een stoofpotje van rundvlees, en natuurlijk van wild, is de puree een heerlijke begeleider.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Aardappelpuree met pompoen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 650 gram pompoenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 eetlepels crème fraîche
  • 75 ml hete melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gehakte salieblaadjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met pompoen:

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze, samen met de knoflook, gaar in water met wat zout.

Warm de pompoenpuree op. Dat kan op een laag vuur in een pannetje, maar de magnetron is hiervoor net zo makkelijk.

Hak de salie.

Giet de aardappels af. Laat ze even droogstomen. Voeg, het ei, de melk en de crème fraîche toe en maak er een smeuïge puree van.

Voeg de warme pompoenpuree toe en meng die goed met de aardappelpuree.

Roer de salie door de aardappelpuree met pompoen en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de puree direct.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief