• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met venkel en daslook

Met de subtiele smaak van wilde knoflook

0
Aardappelpuree met venkel en daslook

Aardappelpuree met venkel en daslook – Aan het recept van aardappelpuree kun je allerlei ingrediënten toevoegen om er een andere touch aan toegeven, want aardappels zijn tenslotte vrij neutraal van smaak. Er is dit keer wel een heel bijzonder accent aan het recept meegegeven door er venkel en daslook aan toe te voegen. Venkel heeft een lekker, lichte, anijsachtige smaak en die past heel goed bij de zachte knoflook smaak van daslook. De aardappelpuree met venkel en daslook vormt een heerlijk bijgerecht bij een stukje vis, want ook venkel is een groente die heel goed samen gaat met vis. Geef er een frisse salade bij en je serveert een complete maaltijd.

Daslook of wilde knoflook is geen onkruid!

Daslook wordt door sommigen ook als onkruid beschouwd. Dit omdat daslook in Nederland vooral in het wild voorkomt. In de supermarkt of de groentewinkel zul je de groente niet vaak tegenkomen. Als het er al ligt, is het meestal erg duur. Je mag sinds 2017 daslook weer in het wild plukken, dus er is wel aan te komen. Maar als je besluit om het in het wild te gaan plukken, let er dan wel goed op dat je de juiste plant plukt. Daslook lijkt erg op lelietjesvandalen en de herfsttijloos. Je moet die planten echt niet door elkaar halen, want zowel het lelietje-van-dalen, ook wel meiklokje, en de herfsttijloos zijn erg giftig. Als je die zou eten kun je erg ziek worden. Je herkent daslook aan de subtiele knoflookgeur die de plant verspreid en de stervormige witte bloemen. Maar als de plant bloeit is het eigenlijk al te laat om te oogsten. De smaak is op zijn best voor de bloei. Als je ook maar een beetje twijfelt, pluk ze dan vooral niet. Je kunt ook daslook-planten kopen in een tuincentrum. Eenmaal geplant komen ze elk jaar terug. Zo kweek je je eigen daslook en weet je zeker dat het veilig is om te eten. Daslook is heerlijk in een salade, maar ook in warme gerechten doet daslook het heel goed.

Daslook recepten

Daslook; de lekkerste recepten met ‘onkruid’

Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Aardappelpuree met venkel en daslook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram kruimige aardappels, in stukjes
  • 200 gram venkel, in kwarten en in dunne plakjes
  • 60 gram daslook, in dunne reepjes
  • 150 ml warme welk
  • 25 gram boter
  • witte peper
  • zout
  • snufje nootmuskaat
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met venkel en daslook:

Kook de aardappels gaar in wat water met zout. Doe hetzelfde met de venkel. Giet af zodra ze gaar zijn.

Doe de warme melk en de boter bij de aardappels. Stamp de aardappels heel fijn met een pureestamper.

Roer de venkel en de daslook erdoor. Breng de aardappelpuree met venkel en daslook op smaak met witte peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Schep de puree over in een (vuurvaste)schaal en besprenkel met wat olijfolie. Als je een vuurvaste schaal gebruikt, kun je de aardappelpuree eventueel van tevoren klaarmaken en voor gebruik opwarmen in de oven.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Krieltjes bakken in de oven

    Krieltjes bakken in de oven

  • ovenfriet

    Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

  • aardappel-bloemkoolgratin

    Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

  • aardappelsoorten

    Aardappelsoorten

  • Aardappelsoep met prei

    Aardappelsoep met prei

  • chips maken van aardappels

    Chips maken van aardappels

  • Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

    Blote billetjes in het gras (snijbonen en witte bonen)

  • Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

    Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

  • Aardappelpannenkoekjes

    Aardappelpannenkoekjes

  • bonne femme

    Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.