• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

Een eenvoudige, luchtige puree met een frisse toets van venkelgroen – heerlijk bij vis of varkensvlees

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
aardappelpuree met venkelgroen

Aardappelpuree met venkelgroen is een simpel gerecht dat je makkelijk zelf maakt en dat nét iets extra’s krijgt door een restje venkelloof te gebruiken. Deze zelfgemaakte puree is een klassiek bijgerecht, maar dan met een frisse draai. Heerlijk bij een stukje vis of varkensvlees, maar ook gewoon lekker op zichzelf.

Aardappelpuree met venkelgroen maak je met verse ingrediënten

Verse kruimige aardappels zijn de basis voor een goede aardappelpuree met venkelgroen. Kies bij voorkeur aardappels van eigen bodem, zoals Doré of Eigenheimer. Die geven de smeuïgste puree. Dat komt de smaak én de structuur ten goede.

Ook het venkelgroen speelt een rol. Vaak wordt dat weggegooid, maar het loof van een venkelknol is juist heel geschikt om extra smaak te geven. Het heeft een lichte anijssmaak die verrassend goed samengaat met de romigheid van aardappelpuree.

Zelf aardappelpuree maken is niet moeilijk

Je kookt de aardappels in een beetje water met zout, stampt ze daarna fijn en voegt warme melk en een klontje boter toe. Zo simpel is het. Door de melk warm toe te voegen, blijft de puree luchtiger. Gebruik een houten lepel om alles goed door te roeren – dat werkt fijner dan een garde of mixer bij dit soort puree.

Snijd het venkelgroen fijn en roer dit er op het laatst doorheen. Hou een beetje apart om er vlak voor het serveren overheen te strooien. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het benadrukt ook de frisse smaak.

Aardappelpuree met venkelgroen is lekkere restverwerking

Aardappelpuree met venkelgroen is een goed voorbeeld van hoe je in de keuken alles benut. Gooi het loof van de venkel niet weg – het is zonde van de smaak. In deze puree geeft het een subtiele kruidige toets, zonder dat je daar iets extra’s voor hoeft te kopen.

Heb je nog een restje geraspte kaas in huis? Roer dat gerust mee door de puree. Vooral oude kaas of een romige geitenkaas past goed bij het anijsachtige van venkel.

Serveer- en bewaartips voor aardappelpuree met venkelgroen

Schep de aardappelpuree met venkelgroen in een mooie schaal, leg er een klontje boter op en strooi er wat extra loof over. Zo zet je iets simpels neer dat toch een verfijnde indruk maakt.

De puree kun je prima voorbereiden. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Opwarmen doe je in een pannetje op laag vuur met een klein scheutje melk of water.

Aardappelpuree met venkelgroen geeft je maaltijd net wat extra’s

Of je nu een doordeweekse maaltijd maakt of een etentje verzorgt: aardappelpuree met venkelgroen is nét even anders. Je werkt met verse, eenvoudige ingrediënten en laat niets verloren gaan. Daar draait het om: smaakvol koken met wat er is.

Aardappels pureren

Aardappels pureren; alles over puree!

Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Aardappelpuree met venkelgroen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappelen, bijvoorbeeld Doré
  • 400 ml melk
  • 30 gram boter
  • zout en peper
  • venkelgroen van 1 venkel

Bereidingswijze van dit recept

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en spoel ze goed schoon.

Kook de aardappelen in een laagje water met wat zout in 15-20 minuten gaar.

Verwarm de melk op een laag vuur of in een magnetron en snijd het venkelgroen fijn.

Giet de aardappelen af en laat ze kort droog stomen.

Pureer de aardappelen met een stamper of pureeknijper.

Voeg al roerend met een houten lepel geleidelijk de melk toe tot de puree de gewenste dikte en luchtigheid heeft.

Breng de puree op smaak met venkelgroen, zout en peper.

Schep de aardappelpuree in een schaal en garneer met extra venkelgroen en een klontje boter.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!