• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree met zoete aardappels

Een leuke twist op de klassieke aardappelpuree

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Aardappelpuree met zoete aardappels

Aardappelpuree met zoete aardappels – De traditionele aardappelpuree is een bijgerecht dat door velen wordt gewaardeerd om zijn zachte smaak en smeuïge textuur. Je kunt het serveren als bijgerecht bij talloze andere gerechten. Denk daarbij aan een stoofpot met vlees, een gebraden kip, of in de oven geroosterde groenten. Die klassieke aardappelpuree maak je met gewone aardappels. Maar hoe leuk is het om eens een twist op die puree te maken? Combineer die gewone aardappels, zoals in onderstaand recept, eens met zoete aardappels, en je hebt een heel ander gerecht. De aardappelpuree met zoete aardappels is niet alleen qua smaak anders. Ook maak je zo een gerecht met een prachtige, lichtoranje kleur. En dat doet het natuurlijk heel goed op tafel.

Het zijn helemaal geen aardappels …

Weet je dat zoete aardappels helemaal geen aardappels zijn? Ze lijken er wat betreft hun uiterlijk wel op, maar ze vallen toch echt in de categorie groenten. Je kunt ze echter wel klaarmaken op de manier zoals je dat met gewone aardappels doet. En dat maakt die grote knollen dus heel geschikt om te verwerken in onderstaand recept voor aardappelpuree met zoete aardappels. Overigens zijn die zoete aardappels er in diverse soorten. Voor het recept dat je op de foto ziet zijn de soort zoete aardappels gebruikt die oranje van binnen zijn. Ze zijn er ook met een paarse buitenkant en wit vruchtvlees. Die soort kun je ook gebruiken voor dit recept. Dan krijg je uiteraard een witte puree en geen oranje. Er zijn ook zoete aardappels met paars vruchtvlees. Daarmee zou je dan een wat lila-achtige puree krijgen. Kies voor dit recept voor aardappelpuree met zoete aardappels de soort die jou het meest aanspreekt.

Aardappelpuree met zoete aardappels maken

Je kunt de puree van tevoren klaarmaken. Laat hem dan afkoelen en bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Warm de puree later weer op in de oven of in de magnetron. Overigens is de aardappelpuree met zoete aardappels niet alleen geschikt om als bijgerecht te serveren. Je kunt de puree ook gebruiken als basis voor een stamppotje. Voor een eenvoudige stamppot roer je er wat gekookte zuurkool doorheen.

Aardappelpuree met zoete aardappels

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kruimig kokende aardappels
  • 500 gram zoete aardappels
  • een klontje boter
  • 50 ml hete melk
  • 1 ei
  • 0,5 theelepel zoet paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree met zoete aardappels:

Schil de aardappels en de zoete aardappels. Snijd ze in stukjes en kook ze, in één pan, gaar in water met wat zout. Giet ze af en stoom ze even droog.

Pureer de aardappels en de zoete aardappels met een pureestamper.

Voeg de boter, de melk en het ei toe en maak er een smeuïge puree van.

Voeg de tijm en het paprikapoeder toe en breng de puree op smaak met zout en peper.

Serveer met een stoofpotje of een stukje vlees of vis en gekookte groente.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!