Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelpuree uit de oven; deze moet je proeven!

Het hippe recept van oma!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Aardappelpuree uit de oven

Aardappelpuree uit de oven – Wil je eens echt blij worden van een goede aardappelpuree? Maak die dan eens volgens het recept zoals je oma dat vroeger deed. Nu niet meteen roepen dat dat ouderwets en niet hip is. Tegenwoordig worden gestampte aardappels met een klontje boter al aardappelpuree genoemd, maar het kan echt beter. Veel beter. En oma wist hoe dat moet. Het recept voor oma’s aardappelpuree uit de oven vind je onderaan de pagina. Wedden dat als jij een keer zo je aardappelpuree hebt gemaakt, je ineens een heel ander idee hebt over wat hip is. Probeer het maar eens.

Dit maakt het verschil

Natuurlijk wil je nu weten wat dan het geheime recept van die heerlijke aardappelpuree is. Natuurlijk kun je dat geheim hier vinden. Om te beginnen maak je de aardappelpuree uit de oven niet door aardappels fijn te stampen met een klont boter. Het vergt je een beetje meer tijd om de puree te maken. En daarnaast, je hebt er wat meer ingrediënten bij nodig. Twee ingrediënten die een heel duidelijk verschil maken zijn ei en melk. Niet een scheutje melk, maar gewoon 400 ml. Ook dat ei roer je niet maar zo in zijn geheel door de puree. Nee, je klopt het eiwit eerst stijf. Doordat te doen, en dat eiwit, waar natuurlijk heel veel lucht in zit, door de puree te kloppen, krijg je een heerlijk luchtige puree. Die je vervolgens in de oven een mooi bruin korstje laat krijgen.

Variëren met aardappelpuree uit de oven

Dit recept voor aardappelpuree is een basisrecept. In het recept bestrooi je de puree voor je hem in de oven zet met paneermeel. Wil je een wat grovere korst, dan kun je panko gebruiken. Je kunt ook wat geraspte Parmezaanse kaas door de panko mengen. Wil je een extra lekker korstje op de aardappelpuree uit de oven en ben je een echte liefhebber van kaas? Bestrooi de puree dan met een lekkere laag geraspte kaas.

Aardappelpuree uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels
  • 400 ml hete melk
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • paneermeel of panko
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelpuree uit de oven:

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Giet ze af. Laat ze even droogstomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de aardappels met een aardappelstamper of als je een fijne puree wilt, met een aardappelknijper. Klop de hete melk en 30 gram van de boter door de aardappelmassa. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Blijk kloppen tot je een luchtige aardappelpuree hebt.

Splits het ei. Klop de dooier los en roer die door de puree.

Klop vervolgens het eiwit stijf. Schep dat ook door de puree.

Doe de puree over in een passende, ingevette ovenschaal. Strooi er paneermeel over en verdeel de rest van de boter er overheen.

Zet de schaal in de oven en laat de puree een mooi krokant korstje krijgen.

Serveer de aardappelpuree uit de oven direct.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Spinazie a la crème
Bijgerecht

De allerlekkerste spinazie à la crème maak je natuurlijk met verse spinazie

Reacties 2

  1. Lisette says:
    5 maanden geleden

    Hallo! Lijkt me heerlijk! maar zou je de schotel ook een dag eerder kunnen maken en dan alleen het laatste oven gedeelte vlak voor het diner?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 maanden geleden

      In principe kan dat wel, Lisette. Ik heb dat een keer geprobeerd en de smaak is prima. Maar houd er wel rekening mee dat de aardappelpuree dan wel behoorlijk minder luchtig is dan hij is als hij net gemaakt is. Je voegt een opgeklopt eiwit toe voor de luchtigheid en dat is de volgende dag wel weg.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!