Aardappels van de barbecue – Bij een barbecue denk je vooral aan vlees, salades en lekker brood. Misschien komt er ook nog een visje voorbij en wat gegrilde groenten, maar aan een aardappel zal je in eerste instantie niet denken. En toch kunnen die gekookte aardappels steevast op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken. Zo staan ze al fijn klaar om zo de grill op te gaan.
Kruidenolie; die gebruik je niet alleen voor aardappels van de barbecue
Aardappels en kruidenolie, meer heb je niet nodig. Neem geen aardappelen die kruimig zijn, je wilt geen stukjes tussen de kooltjes uitvissen, maar neem een vrij vastkokende aardappel. De kruidenolie die hier gebruikt is om de aardappelen nog een extra smaak mee te geven, kun je trouwens ook gebruiken voor andere groenten die je op de barbecue legt. En ook een speklapje smaakt heerlijk met een beetje van de olie. Zelfs je eigen kruidenboter kun je met de kruidenolie maken. Gebruik vooral kruiden die jij lekker vindt.
Houd je van een aardappelsalade bij de barbecue, kook dan meteen wat meer aardappelen. Heb je de basis voor de salade ook al meteen klaar. Maak de salade bijvoorbeeld aan met garnalen of met prei en een eitje. Twee vliegen in één klap!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Ook nodig voor dit recept: Kruidenolie.
Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden
Met verse kruiden uit eigen tuin kun je een heerlijke kruidenolie maken. Geschikt voor salades en in marinades en heel veel andere gerechten.
Aardappels van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 aardappel per persoon
- kruidenolie (zelfgemaakt zie bereidingwijze)
Bereidingswijze van dit recept
Aardappels van de barbecue maak je zo:
Kook de aardappels tot ze bijna gaar zijn.
Snijd ze, als ze nog warm zijn, doormidden.
Doe wat kruidenolie op een schaaltje en verdeel dat erover. Leg de aardappels met de snijkanten in de olie en laat ze zo afkoelen. Bak de aardappels op de snijkant op de barbecue totdat ze lekker knapperig zijn.
Tafel lekker !!