• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelverrassing met kaas

Een zalig en makkelijk recept voor aardappels met kaas waar iedereen dol op is.

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
1
aardappelverrassing met kaas uit de oven

Aardappelverrassing met kaas – als je aardappelverrassing met kaas maakt, maak er dan genoeg want ze zijn op voor je het weet.

Wat je bereikt als je zelf een aardappel schilt

Het is gebruikelijk in ons land om aardappelen, vlees en groenten te eten. Dit wordt ook wel een AGV’tje genoemd. Alleen met de aardappel kun je al heel veel bereidingen bedenken. Koken, bakken, pureren, het is allemaal mogelijk met die voedzame aardappel. Je kunt dan kiezen voor zakken met halffabricaten uit de diepvries of koeling. Best handig, maar het is toch veel lekkerder als je er zelf mee aan de slag gaat. Daar heb je niet altijd tijd voor en zin in, maar echt probeer de aardappelverrassing met kaas uit de oven eens. Hoe leuk is het als je je tafelgenoten ziet genieten van wat jij helemaal zelf hebt gemaakt. Moeilijk? Echt niet! Want aardappels rauw raspen en mengen met kaas en een eitje, dat kan toch iedereen?

Hoe leuk is het als je je tafelgenoten ziet genieten van wat jij helemaal zelf hebt gemaakt.

Wordt de aardappelverrassing met kaas zacht en romig of juist lekker pittig?

De kaas die je kiest, bepaalt de smaak

Als je de aardappelverrassing met jonge kaas maakt, wordt hij heerlijk romig en vol van smaak. Gebruik je oude kaas dan is de kaassmaak veel krachtiger en zouter, je kunt dit recept dus makkelijk aan je eigen smaak aanpassen door de keuze van de kaas. Dit bijgerecht is ook ideaal om restjes kaas op te maken. Iedereen heeft wel eens een stuk kaas en dat laatste stukje wordt dan weggegooid omdat het droog is. Haal van dat laatste stukje kaas de korstjes af en bewaar de kaas in de diepvries. Als je geraspte kaas nodig hebt, is dat een perfect stukje om even snel te raspen, want droge kaas raspt veel makkelijker dan zachte kaas.

Maak er genoeg want ze zijn gevaarlijk lekker!

Het recept is gemaakt met 400 gram aardappels, dit is precies genoeg voor een mini muffinvorm van 12. De aardappelverrassing met kaas is door de toevoeging van de kaas iets machtiger, tel 3 stuks per persoon. Zijn het grote eters tel er dan 4 of meer. Je kunt meerdere keren vullen als je er meer nodig hebt, maar een siliconen muffinvorm kost een paar euro. Bespaar je extra werk en koop er gelijk 2 voor als je met meerdere personen bent. Wat over is kan altijd nog in de diepvries om later nog eens op te warmen.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Aardappelverrassing met kaas uit de oven

Porties: 12 stuks 3-4 porties
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram geraspte aardappel
  • 100 gram Goudse geraspte kaas naar keuze
  • 1 ei
  • 1 theelepel maizena
  • een paar takjes bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelverrassing met kaas:

Vet een mini muffinvorm in met boter. Zet een siliconen vorm altijd op een bakplaat voor je ze gaat vullen om morsen te voorkomen. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de aardappels en was ze. Rasp ze op een grove rasp, meng ze met een klein beetje zout en peper en doe ze in een vergiet en zet opzij.

Meng de kaas met de maizena en knip de bieslook erboven. Klop het ei los en meng dat met het kaasmengsel.

Duw zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en meng dat ook met het kaasmengsel. Vul hier de muffinvormpjes mee.

Bak de aardappelverrassing met kaas in ongeveer 20 tot 25 minuten goudgeel en gaar.

Tafel lekker !!

DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Reacties 12

  1. Ron Makkinje says:
    2 jaar geleden

    Het soort kaas *bepaalt

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Sorry, onze fout. Ik heb direct ook een komma toegevoegd 😉

      Beantwoorden
  2. Remco says:
    2 jaar geleden

    Interessant recept, wil ik zeker is proberen. Maar hoe warm is het advies voor de oven?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Zeker eens proberen Remco, krijg je geen spijt van. De oventemperatuur is 190 graden Celsius zoals in het recept vermeld staat.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!