Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Asperges in mimolette roomsaus

Geen superlicht gerecht, maar wel verschrikkelijk lekker.

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Asperges in mimolette roomsaus

Asperges in mimolette roomsaus – Asperges, dat betekent voorjaar. Tenminste, als we het hebben over Hollandse asperges, ook wel bekend als het ‘het witte goud’. Ben jij ook zo gek op deze heerlijke groente? Dan hebben we een fijn recept voor je. Zeker als je ook nog eens een kaasliefhebber bent. We maakten asperges in mimolette roomsaus. Geen superlicht gerecht, maar wel verschrikkelijk lekker. En het gerecht zien er ook nog eens prachtig uit, met de lichtoranje kleur die de Franse mimolette kaas aan het gerecht geeft. Zo wordt het een leuk Nederlands-Frans onderonsje!

De koningin onder de groenten in oranje, oftewel asperges in mimolette roomsaus

De koningin onder de groenten, zo worden witte, Hollandse asperges ook wel genoemd. Drie namen voor één groente, dus dan moet die groente wel bijzonder zijn. Nu zijn asperges dat natuurlijk ook, alleen al omdat ze maar een korte tijd beschikbaar zijn. Sommige liefhebbers van asperges eten dan ook elke week wel een keer asperges in deze periode. Op de klassieke manier, maar afwisseling is natuurlijk altijd welkom. Dus ben jij een liefhebber? Dan moet je deze asperges in mimolette roomsaus echt een keer op tafel zetten. Vanwege de oranje kleur van de mimolette misschien wel op 27 april?

Is die kaas nou Nederlands? Frans? Of allebei?

Mimolette, ook wel Boule de Lille, is een bolvormige, harde kaas, met een ruw uiterlijk en een fel oranje kleur. Deze Franse kaas wordt bereid uit rauwe koemelk. De ruwe korst wordt veroorzaakt door dat er kaasmijt is aangebracht op de kaas. Maar nu komt het, er bestaat ook Nederlandse mimolette. Deze wordt ook wel rode commissiekaas genoemd. Overal discussie dus. Want is de mimolette nu van ons of van de Fransen? Het belangrijkste vinden wij eigenlijk dat mimolette gewoon een lekkere kaas is en dat je er heerlijk mee kunt koken. Al zin gekregen in asperges in mimolette roomsaus? Misschien moet je wel even zoeken naar mimolette, maar een goede kaasspeciaalzaak kan je er ongetwijfeld aan helpen.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Franse kazen

Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Asperges in mimolette roomsaus

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram asperges, geschild
  • 500 gram crème fraîche
  • 300 gram mimolette, geraspt
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges in mimolette roomsaus:

Kook de asperges gaar in water met wat zout. Dit duurt, afhankelijk van de dikte van de asperges, 6 tot 8 minuten. Laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de crème fraîche in een sauspan en roer deze los met een scheutje witte wijn. Verwarm tot het bijna kookt. Voeg dan 200 gram geraspte mimolette toe, en houd 100 gram achter. Verwarm tot de kaas gesmolten is en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

Leg de uitgelekte asperges in een ovenschaal. Schenk de saus over de asperges. Bestrooi het geheel met de rest van de mimolette. Strooi daar overheen de gehakte peterselie.

Zet de schaal op een rooster in het midden van de oven en laat in ongeveer 25 minuten het goed warm worden en de kaas smelten.

Asperges in mimolette roomsaus zijn lekker met wat gekookte aardappeltjes. Wil je er ook nog vlees bij eten? Dan kun je kiezen voor een paar plakken beenham. Maar je kunt ook blokjes ham toevoegen aan de mimolette roomsaus.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin22TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Spinazie a la crème
Bijgerecht

De allerlekkerste spinazie à la crème maak je natuurlijk met verse spinazie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!