Ik liep met mijn zoon op de markt in Alkmaar, en kwam een kraampje tegen met biologische producten. o.a. de stoofpeertjes dus, maar deze waren zo klein dat ik het niet zag zitten om ze te schillen. Ik heb het nog nooit eerder op deze manier klaar gemaakt, en ik wist ook niet of het lekker zou zijn. Wel heb ik wat meer specerijen toegevoegd om de smaak goed door de schil heen te laten dringen. Ik wist niet of dat nodig zou zijn. De peertjes waren heerlijk, geen overdreven specerijen smaak!!
Biologische stoofpeertjes in schil
- 1 kilo biologische stoofpeertjes heel en gewassen
- 3 kaneelstokjes
- 8 kruidnagels
- 3 stuks steranijs
- 3 kardamompeulen gekneusd
- Sap van een ½ citroen
- ½ fles zoete rode wijn van Gallo
- 2 glaasjes port
- 1 flesje zwarte bosbessensap
- 2 el rietsuiker
Bereiding
Alle ingrediënten met de peertjes in een pan doen. Aan de kook brengen. Op laag vuur laten stoven.
Desnoods het vocht nog een beetje binden of in laten koken.
Tip uit de oude doos.
Peertjes in zijn geheel in water samen stoven met een mooie stuk zuurkoolspek, alleen kruiden met peper(korrels) , jeneverbessen en laurierblad..
Heerlijk bij een zuurkoolschotel.
Leuke tip Leendert! ❤️
En het klokhuis dan? Lijkt me vervelend eten als je dat dan nog moet wegsnijden. Of eet je dat mee op?
Lijkt mij ook helemaal niet lekker, die schil ook niet trouwens.
Beide kun je, als je lang genoeg stoof, zeker eten.
Ik waag het zelfs om wat peper, een kruidnagel en laurierblad aan het kooksel toe te voegen.
Dan dringen pas de Middeleeuwse geneugten tot het reukorgaan door.
Dag Francijn, Deze recept ga ik vandaag uit proberen. Ik heb ook hele kleine peertjes. Groeten, Gerbrich