Bloemkool sweet en spicy – Bloemkool is echt niet saai. Probeer eens dit makkelijke recept voor bloemkool in een heerlijk sausje met een Oosters tintje. Vandaag zet jij iets gezonds op tafel met heel veel smaak. Deze bloemkool eet je niet met aardappels, maar met rijst!
Verse Hollandse bloemkool
In een groot deel van het jaar kun je nauwelijks aan Hollandse bloemkool komen. Er zijn dan wel bloemkolen uit Frankrijk of Spanje. De smaak van die geïmporteerde bloemkool is totaal anders. En bloemkool is de populairste groente in Nederland. Dan wil je natuurlijk ook Hollandse bloemkool. Kies voor smaak, kies voor goede ingrediënten.
Van Hollandse bloemkool naar bloemkool sweet en spicy
Als je dan een lekkere Hollandse bloemkool gekocht hebt wil dat natuurlijk niet zeggen dat je die ook op z’n Hollands moet maken. Je kent het wel. Bloemkool met een sausje en de ovenschotel zijn het meest gangbaar. Nee, met dit recept voor bloemkool sweet en spicy ga je aan de slag met ketjap, honing, gember en sambal. Durf het eens helemaal anders te doen.
Negen van de tien keer wordt de bloemkool met aardappels gegeten. Dat is ook echt lekker, tenminste als je een goede aardappel gebruikt. Maar bloemkool sweet en spicy eet je niet met aardappels, maar met rijst. Dat is pas anders! Had jij al eens bedacht om bloemkool met rijst te eten?
In 20 minuten eet je heerlijke bloemkool!
Dit makkelijke en snelle recept is in 20 minuten klaar. Je kookt de bloemkool even voor. In die tijd kun jij de saus maken en de rijst koken. Daarna is het alleen een kwestie van alles goed verwarmen en serveren. De saus voor de bloemkool sweet en spicy is een fluitje van een cent. Vergeet dus vandaag de kant-en-klaar pizza, die moet ook 20 minuten in de oven. Maak even een verse bloemkool schoon en eet straks een maaltijd, met heerlijke verse ingrediënten en rijst, die je echt met trots op tafel zet.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Bloemkool sweet en spicy
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 50 ml ketjap manis
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepeltje sambal
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel maizena
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkool sweet en spicy:
Snij de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de lente-ui in ringetjes en zet opzij.
Smoor in een beetje olijfolie de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg er de ketjap, gember, honing en sambal aan toe. Kook dit even goed door. Neem een koffiekopje met water en los daar de maizena in op. Voeg het maïzenapapje al roerende bij de saus tot die dik vloeibaar is. Proef en breng eventueel meer op smaak met sambal of een beetje sweet chilisaus. Voeg er de helft van de sesam aan toe.
Voeg de uitgelekte bloemkool er aan toe en warm dit samen even goed door. Schep de bloemkool in een schaal en verdeel er de lente-ui en de rest van de sesamzaadjes erover. Serveer de bloemkool sweet en spicy met gekookte rijst.
Tafel lekker !!
Nooit meer saaie bloemkool, heerlijk
Maaltijden hoeven gelukkig niet saai te zijn. Er zijn mogelijkheden genoeg om af te wisselen.
Heerlijk gerecht. Misschien de saus wat dikker maken volgende keer.
Was wat aan de slappe kant.
Els
Fijn dat het recept van de spicy bloemkool in de smaak is gevallen. Een eenvoudige oplossing voor een dikkere saus is het toevoegen van een beetje maizena.
Gisteren gemaakt, een heerlijk recept en zeker voor herhaling vatbaar! Lieve groet Cecile
Leuk om te horen Cecile.