• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Bospeen uit de oven, makkelijk en lekker!

Je wilt nooit meer wortels uit een pot

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Bospeen uit de oven

Bospeen uit de oven – Een lekker bijgerecht bij een stukje vis of kip, dat is bospeen uit de oven! Heerlijk zoete wortels, die in de oven nog een beetje zoeter worden. Makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Makkelijk en heel erg lekker!

Maak bospeen eens op een andere manier klaar. Koken in gezouten water is makkelijk, maar het kan nog makkelijker. Voor dit bijgerecht rooster je de bospeen in de oven. Hierdoor blijft de zoete smaak van de wortels intact, ze wordt zelfs nog iets intenser zoet. Je brengt de bospeen op smaak met citroen, ahornsiroop en zout en peper, heel simpel dus. Maar wel heel erg lekker. Zo lekker dat ook de kleine tafelgenoten met smaak hun bordje zullen leegeten!

Nooit meer wortels uit een pot

Vers is en blijft het lekkerst. Tenminste, dat vinden veel mensen. Laat jij je uitdagen om de bospeen uit de oven een keer te maken. Je hebt er erg weinig werk aan en als je die fantastische smaak eenmaal proeft, ga je ongetwijfeld vaker met een of meerdere bossen bospeen naar huis. Het grappige is dat je, als ze eenmaal in je koelkast liggen, ook vaker even een worteltje tussendoor snoept. Zoiets gebeurt nooit als er een pot worteltjes in je koelkast staat.

Met bospeen uit de oven verleid je je tafelgenoten

Het is voorspelbaar, je koopt nooit meer een pot! Bij de bereiding van bospeen uit de oven laat je een klein stukje van het groen ter decoratie aan de wortel zitten. Dit zorgt voor een mooier effect op je bord en daardoor zullen de bordjes al eerder leeg zijn. Daarnaast zorgen de ahornsiroop en het citroensap voor een extra smaakbeleving. De o’s en a’s zul je aan tafel heel vaak horen. Iedereen wil weten hoe jij het voor elkaar krijgt om zo’n lekker bijgerechtje te serveren.

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, anders dan andere wortels

Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.

Bospeen uit de oven

Porties: 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bos bospeen
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bospeen uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten voor een mooie presentatie.

Schrap de wortels met een dunschiller. Halveer dikkere exemplaren in de lengte, zodat alle wortels gelijkmatig garen. Spoel de wortels af onder de kraan om eventuele zandresten te verwijderen. Schik de bospeen in een vuurvaste schaal.

Meng in een kommetje de ahornsiroop, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel over de bospeen.

Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet in het midden van de oven voor 40 minuten. Verwijder het aluminiumfolie als er 20 minuten van de oventijd voorbij is. Schep tijdens het bakken de wortels een keer voorzichtig om.

Serveer de bospeen uit de oven met een stukje vis of vlees, en aardappelpuree!

Tafel lekker !!

DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Reacties 7

  1. Liesbeth Van insberghe says:
    5 maanden geleden

    Ik ben een gepassioneerde hobbykok die veel workshops volgt.
    Je site is een van de beste en ik haal heel veel inspiratie uit je mails. Dank je wel.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 maanden geleden

      Dat zijn complimenten waar we heel blij van worden, Liesbeth. Dankjewel!

      Beantwoorden
  2. Brigitte jong De jong driessen says:
    3 jaar geleden

    Ik vind deze site waardeloos
    Staat er print recept en krijg ik allemaal onzin ik ga iedereen afraden op deze site en wat bereiken jullie ermee ? Niks
    Onzin voor niks inkt verspillen alles ligt in de prullenbak!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Wat een bizarre opmerking Brigitte. Ik weet niet zo heel goed hoe ik hierop moet reageren. Printen raden wij sowieso af, je kunt het recept op een telefoon of tablet ook gewoon openen en je kunt het opslaan in je account. Printen is punt één dus al nergens voor nodig en punt twee is dat uiteraard niet duurzaam. Maar onzin op de print? Ik zie het niet! Misschien wil je het uitleggen? Maar als je er gelukkig van wordt om onze site af te raden moet je dat zeker doen. Gelukkig zijn er talloze mensen heel blij met deze site 😉 Fijne kerstdagen Brigitte!

      Beantwoorden
      • Cecile Geurts-Huijbers says:
        3 jaar geleden

        Heel zeker zijn we blij met deze site. Het eten is lekker, het allerbelangrijkste!, en aflezen op een tablet gaat prima, printen gaat ook prima.
        Ga zo door “lekker tafelen”, ik weet zeker dat velen het met mij eens zijn.
        Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
        Lieve groet Cecile

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          3 jaar geleden

          Dankjewel Cecile, en ook hele fijne feestdagen!

          Beantwoorden
      • Marc Schols says:
        2 jaar geleden

        Redactie jullie hebben helemaal gelijk!

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk
  • Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!