• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Broccoli met bechamel

Dat eten de groentenhaters wel!

Frederike door Frederike
in Bijgerecht
0
Broccoli met bechamel

Broccoli met bechamel – “Broccoli? Dat maak ik nooit, klaar. Té groen en te gezond” hoorde ik ooit iemand zeggen. Wél, dan is er bechamelsaus! Want, bloemkool met bechamel, dat eet je wel, toch? Dan is er goed nieuws voor jou. Ook broccoli smaakt, net zoals zijn soortgenoot bloemkool, overheerlijk in een bechamelsausje. Je verdoezelt zijn supergezonde groene kleur en er is niets moeilijks aan! Dit recept voor broccoli met bechamel is de weg om in te slaan om kieskeurige eters en groentenhatende kinderen aan de broccoli te krijgen. Zeker weten dat je het vaker op tafel gaat zetten, alleen al omdat je steeds weer verzoekjes zult krijgen om de broccoli met bechamel klaar te maken! De kunst zit hem in het maken van een goede, smeuïge bechamelsaus en ook dat leer je hier.

Voor dit recept van broccoli met bechamel kun je de groente stomen. Als je van plan bent een AGV’tje te gaan klaarmaken, dan maak je handig gebruik van de stoom van het kookwater van de aardappelen. Je bespaart op energie en op de vaat achteraf. Win-win dus!

Broccoli in bechamel, een ideaal bijgerecht en zoveel meer!

Broccoli in bechamel is lekker als bijgerecht naast een goed stuk vlees. Een perfecte compagnon dus, voor die lekkere sappige boerenworst die je op de kop hebt getikt bij je favoriete slager. Ben je meer van het comfortfood? Maak dan een pastagerecht met broccoli in bechamel. Uiteraard met een flinke hoeveelheid geraspte kaas erover en er door heen, werkelijk om je duimen en vingers bij af te likken. Er zijn opties in overvloed, met dit recept voor de lekkerste broccoli. Wees creatief.

Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Dan zijn er nog weinig andere opties dan dit recept voor broccoli gewoon eens uit te proberen. Proef het en daarna ben je gegarandeerd om!

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Broccoli met bechamel

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo verse broccoli, in roosjes
  • 30 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 700 ml melk
  • zout en peper uit de molen
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • het sap van een halve citroen (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je verse broccoli met bechamel:

Voor dit recept heb je een stoommandje nodig.

Broccoli stomen:

Vul een pan met een bodempje water (2 à 3 cm). Zorg voor een voldoende ruime pan voor het stoommandje en de broccoli. Zet de pan op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het stoommandje in de pan als het water kookt en voeg de broccoli toe. Dek de pan af met de deksel en stoom de broccoli een vijftal minuten beetgaar. Giet de broccoli af en laat de broccoli schrikken onder koud stromend water.

Voor de bechamel:

Maak een roux van de bloem en de boter. Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met een garde. Het mengsel moet een klein beetje uitdrogen voordat je begint met de melk eraan toe te voegen. Je ruikt het als je mengsel droog genoeg is, het ruikt een beetje naar biscuit, of koekjes. Let wel goed op dat het niet aanbakt.

Giet nu al roerend een deel van de melk erbij. Blijf goed roeren zodat het mengsel niet klontert. Schenk er al roerend af en toe wat melk bij, tot je een gladde, voldoende gebonden, nog lopende saus hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Eventueel kun je nu een vleugje citroensap naar smaak toevoegen.

Doe de bechamelsaus over de broccoli en serveer warm.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!