Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Burgers van groene kool en aardappel

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Burgers van groene kool en aardappel

Burgers van groene kool en aardappel – Savooiekool, ook wel groene kool genoemd, is helaas niet heel makkelijk verkrijgbaar. In ieder geval niet in de supermarkt. Ga langs bij je groenteboer, de markt of de natuurvoedingswinkel en je zult de kool waarschijnlijk wel aantreffen. En als je er dan één te pakken hebt zijn deze burgers van savooiekool (groene kool) en aardappel echt een goed idee.

Een vegetarische burger waarin je zowel savooiekool als aardappelen verwerkt. Groenten en aardappelen in één. Deze combinatie doet het daarom bij kinderen ook altijd erg goed. Deze burgers van savooiekool en aardappel zijn lekker in combinatie met bijvoorbeeld gebakken zalm of een gehaktbal. Of juist in combinatie met een frisse salade als je helemaal vegetarisch wilt eten.

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Burgers van groene kool en aardappel

Porties: 6-8 burgers
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 savooiekool / groene kool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gram geraspte komijnekaas
  • 2 theelepels fijne mosterd
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je burgers van groene kool en aardappel:

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook ze in 20 minuten gaar en giet ze dan af. Zet een ruime pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook. Snijd de savooiekool in hele dunne reepjes. Dat kan ook in de keukenmachine als je die hebt. Blancheer de savooiekool 4 minuten in het kokende water. Giet af in een vergiet.

Rasp de komijnekaas en zet apart. Snipper de ui en de knoflook heel fijn.

Druk of knijp, als de savooiekool is afgekoeld, al het vocht uit de kool totdat er bijna niets meer uitkomt.

Stamp de aardappels tot puree, voeg de uitgelekte / uitgeknepen savooiekool toe. Voeg ook de geraspte kaas, de ui en knoflook, de mosterd en het ei toe. Meng alles goed door elkaar tot je een smeuïg mengsel hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Maak van het mengsel ballen ter grootte van een tennisbal. Druk de ballen zachtjes plat tot je burgers hebt en wentel ze vervolgens door de bloem.

Zet een grote koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Als de olie goed heet is, doe je de burgers in de pan. Bak de burgers van groene kool en aardappel aan beide zijden in ongeveer 5 minuten per kant goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer dan gelijk.

Tafel lekker !!

Tags: Vegetarisch
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Spinazie a la crème
Bijgerecht

De allerlekkerste spinazie à la crème maak je natuurlijk met verse spinazie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!