• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Champignons à la Grecque

Zelfgemaakt zoveel lekkerder!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Champignons à la grecque

Champignons à la Grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder – Champignons en specerijen in een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus. Champignons à la Grecque betekent eigenlijk zoveel als: champignons op zijn Grieks. In de Griekse keuken wordt wel veel gebruikgemaakt van champignons, maar die worden dan vooral gefrituurd en gebakken, en niet in een tomatensaus geserveerd. Zo Grieks is dit recept dus eigenlijk helemaal niet. Mogelijk is de naam ontstaan door het gebruik van ingrediënten die ook veel in de Griekse keuken gebruikt worden. Denk in dit geval aan olijfolie, wijn en tomaten. Maar Grieks of niet, lekker zijn die champignons in tomatensaus in ieder geval wel. Hieronder vind je het recept.

Gemaakt van verse champignons en verse tomaten

Zin gekregen in Champignons à la Grecque? Zelfs met een klein beetje tijd kun je dit voortreffelijke en makkelijke recept even tussendoor maken van verse champignons. Als je mooi, kleine champignons uitzoekt, hoef je ze in principe niet eens in plakjes te snijden, dat scheelt je ook weer tijd. En natuurlijk gebruik je verse tomaten. De Champignons à la Grecque uit dit recept worden in een tomato frito geserveerd. Je kent die gepureerde tomatensaus vast van de pakjes uit de supermarkt, maar je kunt die ook echt heel makkelijk zelf maken. Het kost je slechts een kwartiertje en het resultaat van vers maken is natuurlijk altijd het lekkerst. En je weet precies wat je er allemaal in stopt. Hoe kun je die tomato frito zelf maken? Het recept vind je in de link hieronder.

Hoe serveer je Champignons à la Grecque?

Je kunt verschillende dingen doen met de zelf gemaakte Champignons à la Grecque. Het gerechtje smaakt heerlijk op een (geroosterde) boterham, maar op een toastje bij de borrel doen de Griekse paddenstoeltjes het ook heel goed. Daarnaast kun je het gerecht ook prima als voorgerecht serveren, met wat brood of toast. Ook worden de champignons in tomatensaus wel geserveerd als bijgerecht bij vlees- of visgerechten.

Je kunt het recept voor de Champignons à la Grecque makkelijk van tevoren klaarmaken. Na bereiding doe je ze over in een schone weckpot.  Ze zijn dan nog makkelijk een week houdbaar in de koelkast.

Tomato frito
Saus

Tomato frito; Zo maak je die zelf van verse tomaten

Tomato frito is een gepureerde tomatensaus met knoflook, ui en een schepje suiker. Heel makkelijk zelf te maken van verse tomaten dus.

Check het recept of lees de infoDetails
Champignons à la grecque
recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Tomaten

Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Champignons à la grecque

Porties: een weckpotje vol
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram champignons
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 10 korianderzaadjes
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • het sap van halve citroen
  • 300 ml (zelfgemaakte) tomato frito

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignons à la Grecque:

Plet de korianderzaadjes in de vijzel.

Borstel de champignons en snij ze in plakjes. Hele kleine champignons kun je heel laten.

Verwarm de olijfolie en stoof de uien zacht.

Voeg de korianderzaadjes toe en stoof 5 minuten verder zodat de aroma’s vrijkomen.

Voeg het citroensap toe en stoof nog een minuutje of twee verder. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.

Voeg de champignons, de laurier en tijm toe. Doe de tomato frito bij de champignons en laat gedurende een 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Kruid af met zout en peper.

Laat afkoelen. Serveer in een glazen weckpot. De champignons à la Grecque kun je zeker nog een weekje afgesloten bewaren in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Reacties 11

  1. josette van den Broeck says:
    1 jaar geleden

    eenvoudig zelf te maken en goedkoper dan bij de beenhouwer . Bedankt !

    Beantwoorden
  2. An Quaghebeur says:
    2 jaar geleden

    Dit koop ik zo vaak bij de slager, voor op de boterham maar zo’n potje is zo snel leeg! Heb het nu gemaakt volgens jouw recept ( wel met tomato frito van Heinz), zo eenvoudig en zo lekker en voordelig. Dit maak ik vaker 👍

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat we zo kunnen helpen An 😉

      Beantwoorden
  3. Kurt says:
    4 jaar geleden

    … betekenT eigenlijk…

    Leuk receptje in elk geval!
    Wat best gebruiken als zoet accent om het eerder zoet-zuur te krijgen zoals in winkel?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Dank Kurt…. het spelfoutje hebben we opgelost. Om er een zoetzure saus van te maken denk ik aan ananas(sap) en eventueel een zoete sojasaus. Maar je zet dit recept niet zo makkelijk om naar een zoetzure variant. Daar zul je echt even mee moeten knutselen.

      Beantwoorden
  4. Chris says:
    8 jaar geleden

    Ik heb er nog peterselie op het laatste aan toegevoegd…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Leuk dat je het deelt Chris. Een beetje peterselie doet het altijd goed bij paddenstoelen.

      Beantwoorden
  5. Nicole Ver says:
    9 jaar geleden

    Dit gaat het worden dit weekend, het lijkt me heel erg lekker !

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Leuk Nicole, we zijn erg benieuwd of het gesmaakt heeft

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief