• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Champignons à la Grecque

Zelfgemaakt zoveel lekkerder!

0
Champignons à la grecque

Champignons à la Grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder – Champignons en specerijen in een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus. Champignons à la Grecque betekent eigenlijk zoveel als: champignons op zijn Grieks. In de Griekse keuken wordt wel veel gebruikgemaakt van champignons, maar die worden dan vooral gefrituurd en gebakken, en niet in een tomatensaus geserveerd. Zo Grieks is dit recept dus eigenlijk helemaal niet. Mogelijk is de naam ontstaan door het gebruik van ingrediënten die ook veel in de Griekse keuken gebruikt worden. Denk in dit geval aan olijfolie, wijn en tomaten. Maar Grieks of niet, lekker zijn die champignons in tomatensaus in ieder geval wel. Hieronder vind je het recept.

Gemaakt van verse champignons en verse tomaten

Zin gekregen in Champignons à la Grecque? Zelfs met een klein beetje tijd kun je dit voortreffelijke en makkelijke recept even tussendoor maken van verse champignons. Als je mooi, kleine champignons uitzoekt, hoef je ze in principe niet eens in plakjes te snijden, dat scheelt je ook weer tijd. En natuurlijk gebruik je verse tomaten. De Champignons à la Grecque uit dit recept worden in een tomato frito geserveerd. Je kent die gepureerde tomatensaus vast van de pakjes uit de supermarkt, maar je kunt die ook echt heel makkelijk zelf maken. Het kost je slechts een kwartiertje en het resultaat van vers maken is natuurlijk altijd het lekkerst. En je weet precies wat je er allemaal in stopt. Hoe kun je die tomato frito zelf maken? Het recept vind je in de link hieronder.

Hoe serveer je Champignons à la Grecque?

Je kunt verschillende dingen doen met de zelf gemaakte Champignons à la Grecque. Het gerechtje smaakt heerlijk op een (geroosterde) boterham, maar op een toastje bij de borrel doen de Griekse paddenstoeltjes het ook heel goed. Daarnaast kun je het gerecht ook prima als voorgerecht serveren, met wat brood of toast. Ook worden de champignons in tomatensaus wel geserveerd als bijgerecht bij vlees- of visgerechten.

Je kunt het recept voor de Champignons à la Grecque makkelijk van tevoren klaarmaken. Na bereiding doe je ze over in een schone weckpot.  Ze zijn dan nog makkelijk een week houdbaar in de koelkast.

Tomato frito
Saus

Tomato frito; Zo maak je die zelf van verse tomaten

Tomato frito is een gepureerde tomatensaus met knoflook, ui en een schepje suiker. Heel makkelijk zelf te maken van verse tomaten dus.

Check het recept of lees de infoDetails
Champignons a la grecque 2
Champignons a la grecque tomato fritto
Champignons à la grecque
recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Tomaten

Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Champignons à la grecque

Porties: een weckpotje vol
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram champignons
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 10 korianderzaadjes
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • het sap van halve citroen
  • 300 ml (zelfgemaakte) tomato frito

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignons à la Grecque:

Plet de korianderzaadjes in de vijzel.

Borstel de champignons en snij ze in plakjes. Hele kleine champignons kun je heel laten.

Verwarm de olijfolie en stoof de uien zacht.

Voeg de korianderzaadjes toe en stoof 5 minuten verder zodat de aroma’s vrijkomen.

Voeg het citroensap toe en stoof nog een minuutje of twee verder. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.

Voeg de champignons, de laurier en tijm toe. Doe de tomato frito bij de champignons en laat gedurende een 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Kruid af met zout en peper.

Laat afkoelen. Serveer in een glazen weckpot. De champignons à la Grecque kun je zeker nog een weekje afgesloten bewaren in de koelkast.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.