• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Champignons met Tomme de Savoie

Paddenstoelen gegratineert in een heerlijke kaassaus

0
Champignons met Tomme de Savoie

Champignons met Tomme de Savoie – Champignons en kaas, dat is een prima combinatie. Zeker als je de champignons in de oven gratineert, kun je er de lekkerste gerechten maken. Je vindt hier een recept voor gegratineerde champignons met Tomme de Savoie. Daarmee zet je een bijgerecht met een wat winters tintje op tafel, dat goed past bij veel andere gerechten.

Paddenstoelen met Franse bergkaas

Hoog in de Franse alpen worden de bergkazen gemaakt. De meeste in de zomer, maar de Tomme de Savoie vormt daarop een uitzondering. Want dat is de enige van de ‘Tommes’ die het hele jaar door wordt gemaakt. Behalve dat je ze zo kunt eten zijn die bergkazen ook heel geschikt om mee te koken. In het recept uit dit artikel maak je een saus van Tomme de Savoie, waarin je de champignons gratineert. Behalve als bijgerecht zou je de champignons met Tomme de Savoie ook als vegetarisch alternatief voor vlees kunnen serveren.

Champignons met Tomme de Savoie klaarmaken

Dit recept is heel geschikt om te serveren als bijgerecht bij een etentje als je gasten hebt. Het voordeel is dat je het gerecht geheel van tevoren kunt klaarmaken. Je hebt dan meer tijd voor je gasten, want je hoeft de champignons met Tomme de Savoie dan alleen nog maar in de oven te schuiven en te gratineren als je wilt gaan eten.

Je zult de kaas die je nodig hebt waarschijnlijk niet in de Nederlandse supermarkt vinden. Breng dus een bezoekje aan een kaasspeciaalzaak om De Tomme de Savoie te kopen. Kun je er toch niet aankomen? Kies dan voor een van de andere Tommes of bergkazen.

Wist je overigens dat je de korst van de Tomme de Savoie kunt eten? Hij ziet er misschien niet echt aantrekkijk uit, maar je hoeft de korst niet te verwijderen als je de kaas gaat raspen.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Op de borrelplank, of in een kaasfondue, Tomme de Savoie is een heerlijk Frans kaasje waar je bij de kaasboer zeker eens naar moet vragen!

Champignons met Tomme de Savoie

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram champignons
  • 300 gram Tomme de Savoie
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 0,5 liter groentebouillon
  • een paar takjes peterselie
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignons met Tomme de Savoie:

Borstel of veeg de champignons schoon. Snijd ze in kwarten.

Rasp de Tomme de Savoie.

Hak de peterselie.

Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de champignons bruin en gaar. Zet even weg.

Laat de boter in een pan smelten. Voeg de bloem in een keer toe. Bak de bloem, al roerend, in drie minuten gaar.

Voeg de groentebouillon in scheutjes toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Roer 250 gram Tomme de Savoie door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Roer de peterselie en de champignons door de Tomme de Savoie saus.

Doe het geheel over in een passende ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover.

Plaats de schaal een kwartiertje in de oven zodat de champignons goed warm worden en de kaas begint te kleuren.

Serveer de champignons met Tomme de Savoie direct.

Tafel Lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.