• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Citroenaardappeltjes; uit de oven

Krieltjes met een Grieks tintje!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Citroenaardappeltjes

Citroenaardappeltjes – Heb je zin in een heerlijk, vegan, bijgerecht dat bij veel soorten maaltijden past? Dan zijn citroenaardappeltjes uit de oven precies wat je nodig hebt! Die smaakvolle aardappeltjes hinten naar de Griekse keuken. Ze staan voor een perfecte combinatie van knapperigheid, citroenaroma en hartige smaak. Of je nu van eten me een Grieks tintje houdt of gewoon een eens iets anders wilt eten, die aardappeltjes zijn absoluut het proberen waard. Bovendien zijn de aardappeltjes niet alleen lekker bij een gewone maaltijd, ook als side-dish bij een barbecue passen ze geweldig! Bovendien zijn citroenaardappeltjes eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten. Dus, waar wacht je nog op? Haal die aardappelen tevoorschijn, verwarm de oven voor en zet eens een ander aardappelgerecht op tafel!

Welke aardappels gebruik je?

Voor het recept van citroenaardappeltjes zijn verse krieltjes in de schil gebruikt. Dit zijn kleine, ongekookte aardappeltjes. Dus niet de zogenaamde krieltjes uit het koelvak van de supermarkt. Dat zijn gewoon stukjes aardappel die uit grote aardappels zijn gesneden. Voorkoken is voor dit recept niet nodig.  De citroenaardappeltjes garen in het vocht in de braadslee, en als dat verdampt is bakken ze vanzelf krokant. Geen voorgekookte aardappels gebruiken dus, die worden overgaar.

Citroenaardappeltjes; een paar tips

Kun je geen krieltjes vinden om citroenaardappeltjes te maken? Gebruik dan gewone, vastkokende aardappels die je in stukjes snijdt. Dat kan ook prima.

Voor een iets andere smaak kun je in plaats van groentebouillon ook kippenbouillon gebruiken. Het gerecht is dan uiteraard niet meer vegan.

Gebruik voor de citroenaardappeltjes wel een verse citroen om uit te persen en te raspen. Het is verleidelijk om citroensap uit een flesje te gebruiken of citroenrasp uit een potje. Niet doen. Het sap uit een flesje is gemaakt van concentraat en veel zuurder dan vers geperst sap. In citroenrasp uit een potje zit suiker en dat past niet in het recept.

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Citroenaardappeltjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo krieltjes, in de schil
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 150 ml groentebouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je citroenaardappeltjes:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Meng in een kommetje de geraspte citroenschil, het citroensap, de olijfolie, de tijm, de oregano en wat zout en peper.

Leg de krieltjes in een braadslee. Meng het citroenmengsel door de aardappeltjes en zorg dat ze allemaal een laagje krijgen.

Schenk de bouillon in de braadslee en plaats hem op het rooster in het midden van de oven.

Schep de aardappeltjes na 15 minuten om. Je zult zien dat er al een groot deel van het vocht is verdampt. Na nog eens 15 minuten schep je ze nog eens om.

Als al het vocht verdampt is, zul je zien dat de aardappeltjes langzaam bruin worden. Let er op dat ze niet verbranden. Als de citroenaardappeltjes mooi goudbruin zijn controleer je of ze ook gaar zijn. Zo niet dan geef je ze nog een paar minuten.

Serveer met een stukje geroosterd vlees of vis en een frisse salade.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief