• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

Geniet van roergebakken groenten met een lekkere saus, gewoon zelfgemaakt in een kwartier

0
Courgette teriyaki

Courgette teriyaki is een snel roerbakgerecht met een paar simpele ingrediënten. Verse courgette staat vooraan in dit recept, samen met ui en een lepel teriyakisaus. Het resultaat? Een groentegerecht dat je in een kwartier op tafel zet. En omdat je met verse groenten werkt, heb je geen zakjes of wokmixen nodig. De smaak is puur, de structuur blijft stevig, en de saus maakt het af.

De kracht van courgette teriyaki zit in de eenvoud. Je snijdt alles zelf, gebruikt weinig vet, en toch krijg je een gerecht dat warm, hartig en verrassend licht is. Of je het nu eet als bijgerecht of aanvult met bijvoorbeeld tofu of zalm: het is een toegankelijke manier om meer groenten op tafel te zetten. Serveer met noedels of rijst en je hebt een complete maaltijd.

Courgette teriyaki

Porties:4 personen
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten:

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels teriyakisaus
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes

Zo maak je Courgette teriyaki:

Was de courgettes en snijd ze in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.

Pel de ui en snijd deze in kwarten en vervolgens in reepjes.

Verhit de olie in een pan en bak de ui tot deze glazig is.

Voeg de courgette toe en roerbak op hoog vuur ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.

Voeg de teriyakisaus toe, roer goed door en laat het geheel even inkoken.

Roer de sesamzaadjes erdoor en serveer de courgette teriyaki in een schaaltje.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

VegetarischLactosevrij

Kooktechniek

Wokken

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Courgette

Courgette teriyaki is een fijn recept om vaker in te zetten. Met een paar ingrediënten heb je een smaakvol en gezond gerecht. Courgette is mild van smaak en neemt de teriyakisaus goed op. Die saus zorgt voor een glanzende afwerking en een krachtige, hartige toets. Als je wilt, kun je hem ook zelf maken. Op Lekker Tafelen vind je een eenvoudig recept voor teriyakisaus. Gebruik dan sojasaus, mirin, suiker en eventueel wat gember en knoflook. Zo weet je precies wat je eet.

Courgette teriyaki zonder pakjes of zakjes

Courgette teriyaki is een schoolvoorbeeld van hoe makkelijk het is om zonder pakjes of kant-en-klare roerbakmix te koken. Verse courgette behoudt haar bite én kleur. En een ui? Die geeft van zichzelf al een lichtzoete smaak als je hem even bakt. Door te kiezen voor verse producten, vermijd je onnodige toevoegingen en zout dat vaak in voorverpakte alternatieven zit.

Zo bereid en serveer je courgette teriyaki het beste

Gebruik een ruime koekenpan of wok en zet het vuur hoog. Bak eerst de ui glazig, voeg daarna de courgette toe en roerbak kort maar krachtig. Na vijf minuten is de courgette beetgaar en voeg je de teriyakisaus toe. Laat die een minuutje inkoken en werk af met sesamzaadjes. Je gerecht is klaar! Serveer de courgette teriyaki warm, bijvoorbeeld met witte rijst of noedels.

Je kunt het als bijgerecht serveren, maar ook als hoofdgerecht als je wat extra’s toevoegt. Denk aan gebakken tofu, een handje pinda’s of een gekookt eitje erbij. Ook kipfilet of zalm passen goed bij deze smaakcombinatie. En: als je groenten over hebt, bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Je kunt ze de volgende dag koud eten door een salade, of even opwarmen in een droge pan.

Verse courgette staat centraal in dit gerecht

Koop mooie, stevige exemplaren met een gladde schil. Vermijd courgettes met zachte plekken. Als je ze eenmaal gesneden hebt, gebruik je ze het liefst direct. Courgette bevat veel vocht, dus hoe verser je werkt, hoe beter de structuur en smaak behouden blijven in je courgette teriyaki.

Courgette teriyaki

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels teriyakisaus
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Was de courgettes en snijd ze in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.

Pel de ui en snijd deze in kwarten en vervolgens in reepjes.

Verhit de olie in een pan en bak de ui tot deze glazig is.

Voeg de courgette toe en roerbak op hoog vuur ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.

Voeg de teriyakisaus toe, roer goed door en laat het geheel even inkoken.

Roer de sesamzaadjes erdoor en serveer de courgette teriyaki in een schaaltje.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Op de huid gebakken dorade

    Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • groente muffin

    Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!

  • Courgette taart

    Hartige courgette taart met verse groenten

  • aardappelmuffins van geraspte aardappel

    Aardappelmuffin van geraspte aardappel: het origineelste bijgerecht

  • gevulde courgette

    Gevulde courgette; super simpel en met diverse variatietips

  • aardappel-courgetteschotel met kaas

    Aardappel-courgetteschotel met kaas – heerlijke laagjes, veel smaak, weinig werk

  • Macaronisalade Kip honing mosterdsaus

    Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

  • Pasta met kip en spinazie

    Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

  • Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)

    Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.