• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Eieren in kaassaus

Lekker als vleesvervanger bij de warme maaltijd

0
Eieren in kaassaus

Eieren in kaassaus – Eieren zijn een veel gebruikt ingrediënt in veel keukens. Daarnaast zijn eieren ook een heel veelzijdig ingrediënt. Kijk maar eens wat je allemaal kunt doen met een hard gekookt ei. Eieren kun je inzetten bij het ontbijt, de lunch, maar je kunt er ook een onderdeel van je avondmaaltijd van maken. Natuurlijk kun je gewoon een ei koken of bakken dat erbij serveren. Maar je kunt er ook heel goed een andere draai aan geven en dat eitje serveren in een lekkere saus. Gecombineerd met een romige, rijke kaassaus wordt dat gekookte ei ineens een heel ander gerecht. Eigenlijk zijn eieren in kaassaus gewoon een soort comfortfood. En wie houdt daar nu niet van? Inspiratie nodig om zoiets te maken? Lees verder voor het recept.

Kies de kaas die jouw voorkeur geniet

Die saus, die ga je natuurlijk lekker zelf maken. Zo’n zakje om kaassaus te maken is best makkelijk. Maar wees eerlijk, echt lekker is het niet. En de echte kaassmaak is meestal ver te zoeken. Dus koop een stuk kaas, van het soort dat jouw voorkeur heeft en maak daar die eieren in kaassaus mee. Het voordeel daarvan is dat je het recept kunt aanpassen aan jouw smaak. Houd je van pittig? Kies dan voor een oude kaas. Liever een milde saus? Dan kun je beter voor een jongere kaas gaan. In het recept is belegen Goudse kaas gebruikt. Dat houdt het qua smaak een beetje tussen pittig en minder pittig.

Hoe serveer je eieren in kaassaus?

Dit recept kun je zowel voor het ontbijt, als een brunch, lunch of diner inzetten. Bij het ontbijt of de lunch serveer je het met lekker vers brood of eventueel toast. Voor een diner zou je de eieren in kaassaus ook kunnen serveren met gekookte aardappels. Aardappels en kaas zijn tenslotte ook een geweldig lekkere combinatie.

Wil je iets bijzonders van dit recept maken? Doe de eieren in kaassaus dan in een vuurvaste schaal, strooi er wat panko overheen en zet het gerecht een paar minuten onder de grill voor een lekker, goudbruin korstje.

Eieren in een saus

Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten

Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.

Eieren in kaassaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 500 ml volle melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 175 gram belegen Goudse kaas
  • een snuf witte peper
  • een snuf nootmuskaat
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren in kaassaus:

Kook de eieren zo hard als jij ze lekker vindt en pel ze.

Rasp de kaas.

Smelt de boter in een sauspan, laat hem niet kleuren. Voeg de bloem toe en laat die drie minuten bakken, terwijl je roert met een rubberen spatel.

Voeg vervolgens de melk in scheutjes toe en blijf roeren. Je zult dan zien dat er een saus ontstaat.

Smelt de geraspte kaas door de saus. Roer de crème fraîche erdoor.

Breng de saus op smaak met wat witte peper en wast nootmuskaat. Je kunt er eventueel naar smaak een beetje zout aan toevoegen.

Serveer de eieren in de kaassaus.

Lekker in plaats van vlees bij bijvoorbeeld spinazie en gekookte aardappels.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.