• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Eieren in kaassaus

Lekker als vleesvervanger bij de warme maaltijd

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
5
Eieren in kaassaus

Eieren in kaassaus – Eieren zijn een veel gebruikt ingrediënt in veel keukens. Daarnaast zijn eieren ook een heel veelzijdig ingrediënt. Kijk maar eens wat je allemaal kunt doen met een hard gekookt ei. Eieren kun je inzetten bij het ontbijt, de lunch, maar je kunt er ook een onderdeel van je avondmaaltijd van maken. Natuurlijk kun je gewoon een ei koken of bakken dat erbij serveren. Maar je kunt er ook heel goed een andere draai aan geven en dat eitje serveren in een lekkere saus. Gecombineerd met een romige, rijke kaassaus wordt dat gekookte ei ineens een heel ander gerecht. Eigenlijk zijn eieren in kaassaus gewoon een soort comfortfood. En wie houdt daar nu niet van? Inspiratie nodig om zoiets te maken? Lees verder voor het recept.

Kies de kaas die jouw voorkeur geniet

Die saus, die ga je natuurlijk lekker zelf maken. Zo’n zakje om kaassaus te maken is best makkelijk. Maar wees eerlijk, echt lekker is het niet. En de echte kaassmaak is meestal ver te zoeken. Dus koop een stuk kaas, van het soort dat jouw voorkeur heeft en maak daar die eieren in kaassaus mee. Het voordeel daarvan is dat je het recept kunt aanpassen aan jouw smaak. Houd je van pittig? Kies dan voor een oude kaas. Liever een milde saus? Dan kun je beter voor een jongere kaas gaan. In het recept is belegen Goudse kaas gebruikt. Dat houdt het qua smaak een beetje tussen pittig en minder pittig.

Hoe serveer je eieren in kaassaus?

Dit recept kun je zowel voor het ontbijt, als een brunch, lunch of diner inzetten. Bij het ontbijt of de lunch serveer je het met lekker vers brood of eventueel toast. Voor een diner zou je de eieren in kaassaus ook kunnen serveren met gekookte aardappels. Aardappels en kaas zijn tenslotte ook een geweldig lekkere combinatie.

Wil je iets bijzonders van dit recept maken? Doe de eieren in kaassaus dan in een vuurvaste schaal, strooi er wat panko overheen en zet het gerecht een paar minuten onder de grill voor een lekker, goudbruin korstje.

Eieren in een saus

Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten

Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.

Eieren in kaassaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 500 ml volle melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 175 gram belegen Goudse kaas
  • een snuf witte peper
  • een snuf nootmuskaat
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren in kaassaus:

Kook de eieren zo hard als jij ze lekker vindt en pel ze.

Rasp de kaas.

Smelt de boter in een sauspan, laat hem niet kleuren. Voeg de bloem toe en laat die drie minuten bakken, terwijl je roert met een rubberen spatel.

Voeg vervolgens de melk in scheutjes toe en blijf roeren. Je zult dan zien dat er een saus ontstaat.

Smelt de geraspte kaas door de saus. Roer de crème fraîche erdoor.

Breng de saus op smaak met wat witte peper en wast nootmuskaat. Je kunt er eventueel naar smaak een beetje zout aan toevoegen.

Serveer de eieren in de kaassaus.

Lekker in plaats van vlees bij bijvoorbeeld spinazie en gekookte aardappels.

Tafel lekker !!

Tags: EierenKaas
DeelPin16VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Courgette teriyaki
Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

aardappelpuree met venkelgroen
Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Reacties 5

  1. Mireille says:
    9 maanden geleden

    Hoe zit het met de crème fraiche? Want die komt in het recept niet terug.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      9 maanden geleden

      Die kun je toevoegen als je kaas in de saus hebt gesmolten, Mireille. De tekst is inmiddels aangepast.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!