Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Eieren in zalmsaus

Voor bij de brunch, of als onderdeel van het diner

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Eieren in zalmsaus

Eieren in zalmsaus – Eieren en zalm zijn twee ingrediënten die heel goed samen gaan in de keuken. Eieren en zalm zijn allebei rijk aan smaak en voedingsstoffen en als je ze combineert in een recept ontstaat er een gerecht vol zachte, rijke en hartige smaken. Smaken die veel mensen op prijs zullen stellen. Eieren in zalmsaus is zo’n recept waarmee je makkelijk scoort bij bijna iedereen. Of je het nu bij een brunch serveert, of als onderdeel van een warme maaltijd, dit gerecht past altijd. Het recept is makkelijk en snel klaar te maken, dus wat wil je nog meer?

Gerookte zalm

Om het recept te maken gebruik je gerookte zalm. Het voordeel van gerookte zalm is dat je het zo kunt verwerken. Je hoeft de vis niet eerst te garen. De gerookte vis geeft de saus een subtiel zilt tintje en een umami-achtige smaak. Die smaak gaat dan weer perfect samen met de gekookte eieren, het romige van de saus en het kruidige van de verse dille, waarmee je de eieren in zalmsaus op smaak brengt. Je kunt voor dit gerecht gerookte zalmsnippers gebruiken, of plakken gerookte zalm in reepjes snijden.

Verantwoorde eieren kopen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: koop verantwoorde eieren om je gerecht met ei te maken. Dat betekent dat je zou moeten gaan voor vrije-uitloopeieren of biologische eieren. Scharreleieren klinkt mooi, maar er valt weinig te scharrelen voor de kippen die daar voor doorgaan. Maak dit recept voor eieren in zalmsaus dus met verantwoorde eieren. Daar wordt de smaak van het gerecht zeker beter van.

Eieren in zalmsaus maken

Het kost je weinig tijd om het gerecht te maken. Binnen 20 minuten kun je het op tafel hebben staan. Dit recept kun je beter niet van tevoren klaarmaken. De eieren in zalmsaus zullen er niet lekkerder van worden als je ze eerst in de koelkast bewaart en vervolgens weer opwarmt. Vers gemaakt is in dit geval zeker het lekkerst!

Eieren in een saus

Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten

Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Eieren in zalmsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 150 gram gerookte zalmsnippers of plakjes
  • 150 gram zure room
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 flinke sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • een paar takjes verse dille
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren in zalmsaus:

Kook de eieren zo hard als jij ze graag hebt. Pel de eieren.

Als je plakjes zalm hebt, snijd ze dan in reepjes.

Snipper de sjalot en de knoflook heel fijn.

Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.

Hak de dille.

Smelt de boter in een sauspan. Laat hem niet bruin worden.

Fruit de sjalot en de knoflook glazig.

Voeg het citroensap en de rasp en de wijn toe en laat die wat inkoken.

Voeg de zure room toe en meng goed door elkaar.

Breng de saus op smaak met wat witte peper en een klein beetje zout.

Schep de zalm en de dille door de saus.

Serveer de eieren met de saus.

Wil je de eieren in zalmsaus garneren? Houd dan wat zalmsnippers achter en strooi die er met nog wat verse dille overheen.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin83TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Reacties 7

  1. Thom Bliemert says:
    7 maanden geleden

    Wt doe je met de citroen?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      7 maanden geleden

      Het sap en de rasp voeg je gelijk toe met de wijn, Thom. De tekst is aangepast.

      Beantwoorden
  2. Johan Lierman says:
    7 maanden geleden

    Zeer lekker gerechtje

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      7 maanden geleden

      Fijn dat je de eieren in zalmsaus lekker, vond Johan. Kijk eens bij de andere recepten voor eieren in een saus. Er zit vast nog meer lekkers voor je bij.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!