Eieren in zalmsaus – Eieren en zalm zijn twee ingrediënten die heel goed samen gaan in de keuken. Eieren en zalm zijn allebei rijk aan smaak en voedingsstoffen en als je ze combineert in een recept ontstaat er een gerecht vol zachte, rijke en hartige smaken. Smaken die veel mensen op prijs zullen stellen. Eieren in zalmsaus is zo’n recept waarmee je makkelijk scoort bij bijna iedereen. Of je het nu bij een brunch serveert, of als onderdeel van een warme maaltijd, dit gerecht past altijd. Het recept is makkelijk en snel klaar te maken, dus wat wil je nog meer?
Gerookte zalm
Om het recept te maken gebruik je gerookte zalm. Het voordeel van gerookte zalm is dat je het zo kunt verwerken. Je hoeft de vis niet eerst te garen. De gerookte vis geeft de saus een subtiel zilt tintje en een umami-achtige smaak. Die smaak gaat dan weer perfect samen met de gekookte eieren, het romige van de saus en het kruidige van de verse dille, waarmee je de eieren in zalmsaus op smaak brengt. Je kunt voor dit gerecht gerookte zalmsnippers gebruiken, of plakken gerookte zalm in reepjes snijden.
Verantwoorde eieren kopen
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: koop verantwoorde eieren om je gerecht met ei te maken. Dat betekent dat je zou moeten gaan voor vrije-uitloopeieren of biologische eieren. Scharreleieren klinkt mooi, maar er valt weinig te scharrelen voor de kippen die daar voor doorgaan. Maak dit recept voor eieren in zalmsaus dus met verantwoorde eieren. Daar wordt de smaak van het gerecht zeker beter van.
Eieren in zalmsaus maken
Het kost je weinig tijd om het gerecht te maken. Binnen 20 minuten kun je het op tafel hebben staan. Dit recept kun je beter niet van tevoren klaarmaken. De eieren in zalmsaus zullen er niet lekkerder van worden als je ze eerst in de koelkast bewaart en vervolgens weer opwarmt. Vers gemaakt is in dit geval zeker het lekkerst!
Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten
Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.
Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Eieren in zalmsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 eieren
- 150 gram gerookte zalmsnippers of plakjes
- 150 gram zure room
- 100 ml droge witte wijn
- 1 citroen
- 1 eetlepel boter
- 1 flinke sjalot
- 1 teentje knoflook
- een paar takjes verse dille
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eieren in zalmsaus:
Kook de eieren zo hard als jij ze graag hebt. Pel de eieren.
Als je plakjes zalm hebt, snijd ze dan in reepjes.
Snipper de sjalot en de knoflook heel fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Hak de dille.
Smelt de boter in een sauspan. Laat hem niet bruin worden.
Fruit de sjalot en de knoflook glazig.
Voeg het citroensap en de rasp en de wijn toe en laat die wat inkoken.
Voeg de zure room toe en meng goed door elkaar.
Breng de saus op smaak met wat witte peper en een klein beetje zout.
Schep de zalm en de dille door de saus.
Serveer de eieren met de saus.
Wil je de eieren in zalmsaus garneren? Houd dan wat zalmsnippers achter en strooi die er met nog wat verse dille overheen.
Tafel lekker !!
Wt doe je met de citroen?
Het sap en de rasp voeg je gelijk toe met de wijn, Thom. De tekst is aangepast.
Zeer lekker gerechtje
Fijn dat je de eieren in zalmsaus lekker, vond Johan. Kijk eens bij de andere recepten voor eieren in een saus. Er zit vast nog meer lekkers voor je bij.