• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Frietjes van halloumi; met een heerlijk dip

Lekker makkelijk, want je bakt ze in de airfryer

0
Frietjes van halloumi met een heerlijke dip

Frietjes van halloumi met een heerlijke dip – Halloumi frietjes zijn een heerlijk bijgerecht, maar kunnen ook heel goed als tussendoortje of bij de borrel. Serveer de heerlijke, gebakken halloumi met een frisse yoghurt dip en je hebt een bijzonder gerechtje.

Halloumi frietjes bak je lekker makkelijk in de airfryer

Halloumi is een kaas met een kenmerkende, wat zoutige smaak, die zijn stevige structuur behoudt tijdens het bakken. De kaas wordt vooral verwerkt in warme gerechten. Halloumi frietjes zijn een perfect alternatief voor de traditionele soort en nog beter: je hebt er zelfs geen friteuse voor nodig! Hierdoor blijft de snack heerlijk zacht vanbinnen en krokant vanbuiten. Vervang de traditionele friet vandaag eens door deze overheerlijke variant.

Je kunt de halloumi frietjes heel gemakkelijk maken door de halloumi te paneren: doe ze eerst in bloem, vervolgens haal je het door het eimengsel en als laatste ga je door de panko. Er is in het recept gekozen voor panko, aangezien dit een luchtigere en krokantere smaak heeft dan paneermeel. Heb je nog wat oud brood over? Je kunt ook gemakkelijk zelf paneermeel maken met de restjes van dat oude brood.

Serveer ze met een heerlijke dip

Wat zijn frietjes zonder een heerlijke dip? Serveer ze daarom met een kruidige yoghurt. De zoute smaak van de halloumi gaat perfect samen met de frisse smaak van de Griekse yoghurt. Maak je dip extra fris door wat vers geperst citroensap toe te voegen. Geniet van de heerlijke combinatie van hartige halloumi frietjes en de frisse yoghurt dip.

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Frietjes van halloumi met een heerlijke dip

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500g halloumi
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram panko/broodkruim
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • een scheutje citroensap
  • snufje zout en peper
  • 1/2 teen knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels Za’atar

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de frietjes van halloumi met yoghurtdip:

Snij de halloumi in frietjesvorm.

Neem 3 kommen.

Doe in de eerste kom de bloem en kruid met zout en peper en de paprikapoeder.

Kluts in de tweede kom de eieren.

In de derde kom doe je de panko.

Rol de halloumi frietjes eerst door de bloem, daarna door het ei en nadien door de panko.

Leg de frietjes naast elkaar in de airfryer en bak 10 minuten op 180 °C.

Maak ondertussen de yoghurtdip. Gebruik hiervoor de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, za’atar, zout en peper en knoflook.

Serveer de halloumi frietjes met de yoghurtdip.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.