• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Hét recept voor perfect gebakken aardappeltjes

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren

Gebakken aardappels, zonder blancheren – Je kunt aardappels bakken op verschillende manieren. Je gebruikt aardappels die je over hebt van de vorige dag. Maar weet je dat je ze ook ongekookt aardappels kunt klaarmaken? Kijk maar eens naar het recept dat je onderaan het artikel vindt.

Rauwe aardappels

Gebakken aardappelen als bijgerecht, wie is er niet gek op? Vaak wordt er voor het gemak een zakje al dan niet gekruide krieltjes gekocht en gebakken. Maar probeer de andere manier van aardappels klaarmaken ook eens. Gewoon van verse, zelf geschilde aardappels. Het is een ander recept dan je waarschijnlijk gewoon bent, maar o zo lekker. In de tijd dat je vlees en je groenten klaar zijn, zijn ook je aardappels gaar. Hoe handig is zo’n recept?

Gebakken aardappels, een recept zonder blancheren

De geschilde aardappel wordt in dunne plakjes gesneden en in een grote pan in een beetje boter met olie gaar gebakken. In het begin gaat de deksel op de pan om eerst een beetje te garen. Het korstje dat die aardappels hebben is zo lekker dat moet je echt eens geprobeerd hebben. En zo heel veel werk is het eigenlijk helemaal niet.

Neem vastkokende aardappelen!

Voor de bereiding van het recept voor gebakken aardappels zonder blancheren heb je stevige piepers nodig, vastkokend dus. Als je de bloemige variant neemt vallen ze uit elkaar en heb je een prakje in plaats van schijfjes. Met voorgekookte aardappels kun je nog wel eens valsspelen en bloemige aardappels nemen. Wat trouwens best een idee is, omdat de structuur van bloemige aardappels erg lekker is en ze een heel ander korstje krijgen dan de vastkokende soort. En ja, als vaker bloemig aardappels eet, heb je die ook vaker over om te bakken de volgende dag. Maar als je ze rauw bakt moet je dus echt de vastkoker hebben.

rauwe aardappelschijfjes
rauwe aardappel bakken
gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren
geblancheerde gebakken aardappels

Aardappels bakken; over de basisrecepten!

Aardappels bakken: hier lees je hoe je een goede basisvaardigheid aardappels bakken krijgt. Ook jij kunt leren perfecte aardappels te bakken!

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 25 gram boter
  • 25 gram olie
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken aardappels, zonder blancheren:

Schil en was de aardappels. Snijd ze in heel dunne plakjes en dep ze droog met keukenpapier.

Verwarm een grote koekenpan met deksel en verhit hierin de olie met de boter.

Doe de aardappels in een gelijke laag in de pan en leg de deksel er op. Zet het vuur op middelhoog. Kijk na 5 minuten en schep de aardappelen om. Leg de deksel er weer op en herhaal dit na 5 minuten.

Laat de deksel er nu af en zet het vuur hoog. Bak onder regelmatig omscheppen de aardappels goudbruin en gaar.

Bestrooi naar smaak met zout en serveer.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!