• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gebakken banaan; echt een lekkernij om zelf te maken

Zelf pisang goreng maken van rijpe bakbananen

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Gebakken banaan

Gebakken banaan – Misschien ken je ze wel van de afhaalchinees, die zoete, een beetje machtige hapjes, gevuld met banaan. Je eet ze als bijgerecht, maar ze doen het ook goed als toetje, na bijvoorbeeld een rijsttafel of een ander oosters gerecht. Ze worden ook wel pisang goreng genoemd en in de Nederlandse volksmond heten ze gewoon gebakken banaan. Je kunt dat gerechtje ook heel makkelijk zelf maken, wist je dat? Met een makkelijk recept als dit, is het zo gepiept.

Bakbananen in plaats van gewone bananen

Voordat je de keuken in duikt om gebakken banaan te maken, moet je wel even op zoek naar bakbananen. Want die ga je gebruiken om gebakken banaantjes te maken. Die bakbananen vind je in de supermarkt vast niet, maar een goed gesorteerde groenteboer kan je er ongetwijfeld wel aan helpen, en anders de toko. Ook sommige Turkse supermarkten of groenteboeren verkopen ze wel.

Het verschil tussen een bakbanaan en een gewone banaan zit hem in het zetmeelgehalte. Dat is bij bakbananen veel hoger dan bij gewone bananen. Dat maakt wel dat ze niet lekker zijn om zo te eten en dat je ze dus op een of andere manier moet klaarmaken. Na bereiding zijn de bakbananen wel lekker zoet. En dat maakt ze dus heel geschikt om een recept als pisang goreng mee te maken. Let er wel op dat de bakbananen rijp zijn.

Gebakken banaan of pisang goreng

De oorsprong van pisang goreng is nauw verwant aan de culinaire tradities van Indonesië. In dat land worden natuurlijk veel bananen geteeld en gegeten. Het frituren, want dat is eigenlijk wat je gaat doen, is waarschijnlijk ontstaan als een manier om rijpe bananen een langere houdbaarheid te geven en van een andere textuur te voorzien. Pisang goreng, of gebakken banaan zijn dus stukjes banaan in een jasje van luchtig beslag, dat knapperig wordt als je het frituurt.

Je serveert gebakken banaan als snack, bij een rijsttafel, of als dessert na een oosterse maaltijd. Je kunt er simpel wat poedersuiker of geraspte kokos overheen strooien. Het gerecht is ook heerlijk met een bolletje vanille-ijs en eventueel wat gesmolten chocolade.

Fruit

Fruit

Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten als je fruit koopt? Je vindt op deze pagina veel recepten & inspiratie

Gebakken banaan

Porties: ongeveer 36 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 rijpe bakbananen
  • 200 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een snufje zout
  • olie om te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken banaan:

Meng de bloem, de melk, de bakpoeder, de eieren, de suiker, het vanille-extract en het zout tot een glad beslag.

Pel de bananen. Snijd ze in de lengte door en vervolgens in stukjes van een centimeter of 5.

Verhit de frituurolie tot 180 graden.

Haal de stukjes banaan door het beslag en frituur ze in een minuut of 4 goudbruin en gaar.

Laat de pisang goreng uitlekken op wat keukenpapier.

Je kunt de gebakken banaan zowel warm als koud eten.

Tafel lekker !!

DeelPin13VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!