• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

Met dit recept staan zoete aardappels binnen 20 minuten gebakken op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
1
gebakken zoete aardappels

Gebakken zoete aardappels – een echt lekker en snel bijgerecht voor bij de warme maaltijd.

Gebakken aardappels zijn populair als bijgerecht. Maar wist je dat gebakken zoete aardappels ook erg lekker zijn? Ze hebben een iets zachtere structuur dan de “gewone” gele aardappel, dat heeft als voordeel dat ze veel makkelijker garen. Het is dus een lekker, maar ook een snel bijgerecht. Je hoeft ze niet voor te koken en je bakt ze rauw, dat scheelt veel tijd. Als je de zoete aardappels niet te grof snijdt zijn ze gaar in ongeveer 10 minuten. Als je een beetje handig bent met snijden heb je de gebakken zoete aardappels zelfs binnen 15 minuten op tafel staan. Daar kunnen de voorgekookte aardappeltjes uit het zakje niet tegenop, want die moet je toch minimaal 20 minuten bakken willen ze goed gaar zijn. Bovendien zelf schillen en bakken is ook nog eens veel lekkerder.

Zoete aardappelen garen sneller door de zachtere structuur van het vruchtvlees. Je hoeft ze niet voor te koken en je bakt ze rauw, dat scheelt veel tijd.

Zoete aardappels

De zoete aardappel wordt steeds vaker gegeten, meestal gekookt en verwerkt in soepen en stamppotten. Je kunt er ook frietjes van maken in de oven of in de frituurpan. Zoete aardappel is wel lastiger krokant te bakken dan de gewone aardappel, dat heeft te maken met de zachtere structuur van het vruchtvlees. Door ze klein te snijden, en kort op een middelhoog vuur in een beetje olie te bakken, maak je de lekkerste gebakken zoete aardappels. Als je ze zo klein snijdt, verliezen ze veel vocht en zijn ze makkelijker krokant te bakken.

Lekker met een beetje pit

Gebakken zoete aardappels zijn erg lekker met een beetje grof gemalen zeezout of zoutvlokken. Je kunt ze ook op allerlei andere manieren kruiden, zoals met kerrie, paprika, chilipoeder of je favoriete kruidenmix zoals ras el hanout, cajunkruiden of Italiaanse kruiden. Omdat ze vrij zoet van smaak zijn kan de zoete aardappel best wel een beetje pit hebben. Strooi de kruiden er altijd pas op het laatste moment over, zou je ze al in het begin kruiden dan worden de blokjes minder krokant en de kruiden kunnen gaan verbranden.

zoete aardappel recepten

Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box

Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!

Gebakken zoete aardappels

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram zoete aardappels
  • olijfolie
  • zout of andere kruiden

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken zoete aardappels:

Schil de aardappels en snijd ze in schijven van ongeveer 1-1,5 cm dikte.

Snijd er reepjes van en snijd de reepjes dan in blokjes.

Verhit een wok of koekenpan met een dikke bodem, doe er een scheutje olijfolie in en bak daarin al omscheppend de zoete aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

Bestrooi met zout of kruiden naar wens en serveer.

Tafel lekker !!

DeelPin7VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!