• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Romige kaas, stevige bloemkool en een krokant randje — een simpel gerecht dat het hele gezin lekker vindt

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Gegratineerde bloemkool uit de airfryer

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer is zo’n gerecht dat je redt op drukke dagen. Je hoeft er niet veel voor in huis te halen, en toch zet je iets warms, vers en voedzaams op tafel. Geen pakje, geen sauspoeder — gewoon een bloemkool en een stuk smaakvolle kaas. Dat is genoeg.

Wat dit gerecht bijzonder maakt, is de combinatie van eenvoud en smaak. Verse bloemkool is stevig, fris en licht nootachtig van zichzelf. Juist daardoor doet hij het goed onder een laag gesmolten kaas. En als je kiest voor een uitgesproken kaas zoals Frysthaler Noble Rouge, dan heb je meteen die romige, volle smaak waar je eigenlijk niets meer bij nodig hebt.

Waarom je voor verse bloemkool moet kiezen

In de supermarkt liggen vaak van die zakjes met voorgesneden bloemkoolroosjes. Handig? Misschien. Maar als je zelf een bloemkool koopt, krijg je er veel meer smaak voor terug. Bovendien kun je zelf bepalen hoe groot je de stukken snijdt — en dat is handig als je ze beetgaar wilt koken. Want dat is de truc bij deze gegratineerde bloemkool uit de airfryer: je kookt de groente even voor, maar laat ‘m stevig. Zo blijft de structuur behouden tijdens het gratineren, en krijg je geen waterige hap.

Verse bloemkool koop je het liefst bij de groenteboer of op de markt. Daar zijn de kolen vaak net vers van het land, en niet al een paar dagen onderweg. Je merkt het aan de geur, de kleur én de bite.

Frysthaler Noble Rouge: de juiste kaas doet het werk

Voor deze gegratineerde bloemkool uit de airfryer gebruik je een paar plakken Frysthaler Noble Rouge. Dat is een karaktervolle kaas met een mooie roodflora-korst, die licht smelt maar niet uitloopt. Je legt de plakken bovenop de warme bloemkool, en in de airfryer gebeurt de rest. De kaas wordt zacht, smelt een beetje, en krijgt nét dat gebronsde randje.

Heb je deze specifieke kaas niet? Kies dan voor een vergelijkbare halfzachte kaas met veel smaak. Denk aan een boerenkaas met roodflora of een jonge reblochon. Liever geen fabriekskaas in plakjes: die smelt vaak te snel en geeft weinig smaak af.

Zo serveer je het

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer is lekker als bijgerecht, maar kan ook prima op zichzelf staan. Bijvoorbeeld met wat gebakken aardappeltjes erbij, of een stuk volkorenbrood met roomboter. En voor de liefhebber: een groene salade maakt het geheel net iets frisser.

Je kunt het gerecht ook makkelijk bewaren. Laat de bloemkool afkoelen, bewaar in een afsluitbare bak en warm op in oven of airfryer. In de koelkast blijft het zeker twee dagen goed. Opnieuw opwarmen doe je het liefst op 160 graden, 5 tot 7 minuten — dan blijft de bloemkool stevig en smelt de kaas opnieuw mooi aan.

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 100 gram Frysthaler Noble rouge kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Was en verdeel de bloemkool in grove stukken.

Kook de bloemkool in 10 – 15 minuten beetgaar.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden.

Doe de gekookte bloemkool in een schaal die in de airfryer past.

Bestrooi de bloemkool met zout en peper en leg de plak kaas erop.

Zet de schaal in de airfryer en laat de kaas in ongeveer 10 minuten smelten.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!