• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
2
gegrilde bindsla

Gegrilde bindsla – Toe aan een makkelijke maaltijd? Maak dan eens gegrilde bindsla, serveer die met champignons, ui, en spek en rasp er wat kaas over. Samen met brood is dit een recept voor een heerlijke en makkelijke maaltijd.

Aan de slag met echt sla

Het is niet zo vanzelfsprekend meer dat je sla van een krop sla maakt. Nee, sla wordt vaak uit een zakje geschud. Een fles dressing erbij en je eet gezond. Maar als je zelf sla leert maken en daarvoor een echte krop sla in huis hebt, zul je ontdekken dat je er alle kanten mee op kunt. Je begint met een recept, maar al snel komen er verschillende door jou zelf verzonnen varianten bij. Dat is het leuke van zelf koken. Leer dus koken zonder een recept.

Sla grillen?

Ja, ook sla kun je grillen en het is verrassend lekker. Zeker met een royale topping van champignons, kaas en ui. Om sla te kunnen grillen moet je wel een stevige krop sla zoals bindsla hebben. Heeft de krop erg veel los groen blad bovenaan? Snij dat er dan eerst vanaf. Gegrilde bindsla kun je maken in een koekenpan, grillpan of op de BBQ.

Met dit recept zet je echt iets bijzonders neer. Iets wat helemaal van jou is. Een uniek gerechtje. Dit kun je niet kopen in een plastic bak in de supermarkt. Dit is een sterrengerecht uit jouw eigen keuken. Schenk er een drankje bij en iedereen wordt heel even stil. En waar gaat het eigenlijk over. Gewoon lekker koken met verse en goede ingrediënten. In een kwartiertje serveer je dit bijgerecht. Dus stop me excuses verzinnen en ga gewoon lekker genieten van iets dat jij helemaal zelf maakt.

Vegetarisch alternatief

Wil je liever vegetarisch eten? Vervang het spek dan door bleekselderij en gebruik royaal kaas. Zeker weten dat dat smullen wordt.

kroppen sla

Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop

Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.

Gegrilde bindsla

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kroppen bindsla
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 500 gram champignons
  • 2 uien
  • 150 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico
  • 1 theelepel mosterd
  • peper / zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gegrilde bindsla:

Was de sla en snij eventueel een klein beetje van de bovenkant af inden er erg veel losse bladeren zijn. Snij in de lengte doormidden en leg de sla met de snijkant op een stuk keukenpapier om te drogen.

Verhit een koekenpan tot zeer heet en verwarm een klein beetje olijfolie in de pan. Bak hierin de sla tot deze donkere randjes begint te krijgen.

Leg de sla op een bord en bak dan het spek uit, voeg na 2 minuten de champignons en de ui toe en bak alles mooi bruin en gaar op hoog vuur. Verdeel het uimengsel over de sla.

Verwarm 2 eetlepels olie en 1 eetlepel azijn met een beetje mosterd in de pan en roer de aanbaksels los, Druppel deze dressing over de sla en top af met geraspte kaas.

Serveer de gegrilde bindsla lauwwarm met een lekker stuk desembrood of stokbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin18VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief