Gegrilde bindsla – Toe aan een makkelijke maaltijd? Maak dan eens gegrilde bindsla, serveer die met champignons, ui, en spek en rasp er wat kaas over. Samen met brood is dit een recept voor een heerlijke en makkelijke maaltijd.
Aan de slag met echt sla
Het is niet zo vanzelfsprekend meer dat je sla van een krop sla maakt. Nee, sla wordt vaak uit een zakje geschud. Een fles dressing erbij en je eet gezond. Maar als je zelf sla leert maken en daarvoor een echte krop sla in huis hebt, zul je ontdekken dat je er alle kanten mee op kunt. Je begint met een recept, maar al snel komen er verschillende door jou zelf verzonnen varianten bij. Dat is het leuke van zelf koken. Leer dus koken zonder een recept.
Sla grillen?
Ja, ook sla kun je grillen en het is verrassend lekker. Zeker met een royale topping van champignons, kaas en ui. Om sla te kunnen grillen moet je wel een stevige krop sla zoals bindsla hebben. Heeft de krop erg veel los groen blad bovenaan? Snij dat er dan eerst vanaf. Gegrilde bindsla kun je maken in een koekenpan, grillpan of op de BBQ.
Met dit recept zet je echt iets bijzonders neer. Iets wat helemaal van jou is. Een uniek gerechtje. Dit kun je niet kopen in een plastic bak in de supermarkt. Dit is een sterrengerecht uit jouw eigen keuken. Schenk er een drankje bij en iedereen wordt heel even stil. En waar gaat het eigenlijk over. Gewoon lekker koken met verse en goede ingrediënten. In een kwartiertje serveer je dit bijgerecht. Dus stop me excuses verzinnen en ga gewoon lekker genieten van iets dat jij helemaal zelf maakt.
Vegetarisch alternatief
Wil je liever vegetarisch eten? Vervang het spek dan door bleekselderij en gebruik royaal kaas. Zeker weten dat dat smullen wordt.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Gegrilde bindsla
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kroppen bindsla
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 500 gram champignons
- 2 uien
- 150 gram geraspte kaas
- olijfolie
- 1 eetlepel witte balsamico
- 1 theelepel mosterd
- peper / zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde bindsla:
Was de sla en snij eventueel een klein beetje van de bovenkant af inden er erg veel losse bladeren zijn. Snij in de lengte doormidden en leg de sla met de snijkant op een stuk keukenpapier om te drogen.
Verhit een koekenpan tot zeer heet en verwarm een klein beetje olijfolie in de pan. Bak hierin de sla tot deze donkere randjes begint te krijgen.
Leg de sla op een bord en bak dan het spek uit, voeg na 2 minuten de champignons en de ui toe en bak alles mooi bruin en gaar op hoog vuur. Verdeel het uimengsel over de sla.
Verwarm 2 eetlepels olie en 1 eetlepel azijn met een beetje mosterd in de pan en roer de aanbaksels los, Druppel deze dressing over de sla en top af met geraspte kaas.
Serveer de gegrilde bindsla lauwwarm met een lekker stuk desembrood of stokbrood.
Tafel lekker !!