Gegrilde zomergroenten – Met de zomer in volle gang zijn er talloze heerlijke en gezonde opties om van groenten te genieten. Een van de manieren om te genieten van wat de zomer te bieden heeft, is door gegrilde zomergroenten op het menu te zetten. De kleurrijke vruchtgroenten, want daar gaat het hier over, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens verschrikkelijk lekker als ze gegrild worden. En met al die kleurtjes brengen ze natuurlijk ook de zon op je bord! Gegrilde zomergroenten passen uitstekend bij een stukje kip of vis, maar je kunt ze ook verder verwerken in andere gerechten. Dus haal je grillpan tevoorschijn, of eventueel je barbecue, en leef je eens uit met die heerlijke, sappige vruchtgroenten. Zo eet je je dagelijkse portie groenten eens op een andere manier.
Welke groenten zijn lekker om te grillen?
Zomerse vruchtgroenten zijn heel geschikt om te grillen. Met gegrilde zomergroenten breng je variatie op tafel. De groenten hebben vaak een sappige textuur en heldere kleuren. Enkele voorbeelden van vruchtgroenten zijn paprika’s, tomaten, courgettes, aubergines en maïs. Elk van de groenten heeft zijn eigen smaak, waardoor je eindeloos veel mogelijkheden hebt om lekkere en creatieve gerechten te maken. Zelf gegrilde zomergroenten maken is niet moeilijk en dat bijgerecht kost je niet veel tijd. Je hebt er ook niet speciaal een barbecue voor nodig, je kunt ze gewoon in een grillpan grillen.
Gegrilde zomergroenten; de lekkerste en handigste tips
Maak eens wat extra gegrilde zomergroenten als je toch met de grillpan aan de gang gaat. Je kunt er veel lekkere dingen mee doen. Bak eens een pizza met gegrilde groenten of maak er een pastagerecht met feta mee. Ook als toevoeging aan een salade zijn de gegrilde groenten een prima idee. Genoeg reden om wat extra te grillen dus!
Je kunt gegrilde groenten een dag of twee in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Gegrilde zomergroenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 maïskolf
- 1 rode ui
- 3 paprika's, kleuren naar keuze
- 2 stevige tomaten
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zout en peper
- 2 theelepels gedroogde oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde zomergroenten:
Snijd de courgettes en aubergines in dunne plakken, de paprika in grote stukken, de ui in ringen, de tomaten en de mais in dikke plakken. Smeer ze in met wat olijfolie.
Verhit de grillpan.
Gril de groenten in porties ze tot ze mooie grillstrepen hebben.
Doe de gegrilde zomergroenten bij elkaar in een schaal en breng ze op smaak met wat balsamicoazijn, oregano, zout en peper. Je kunt ze warm eten, maar lauw of koud is ook lekker.
Laat de groente die je eventueel extra hebt gegrild afkoelen, snijd ze in stukjes en bewaar ze in een afgesloten doosje in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
Serveer het gerecht bij een stukje kip of vis. Lekker met gebakken aardappels, maar ook wat grof, boerenbrood past er heel goed bij.
Tafel lekker !!