Als je een overschot aan cherrytomaatjes hebt ā uit eigen tuin of gewoon omdat ze in de aanbieding waren ā is dit het perfecte recept. Door ze te roosteren in de oven, met knoflook en een flinke hand mediterrane kruiden, haal je het maximale uit hun zoete, zomerse smaak. En dat terwijl je er nauwelijks werk aan hebt.
Kies kruiden die je al in huis hebt of die op dat moment mooi vers zijn: denk aan oregano, tijm, rozemarijn of basilicum. Alles mag, zolang je een geurige mix maakt. En wees niet zuinig met de knoflook ā die wordt in de oven zacht en mild, en past perfect bij de gepofte tomaten.
Deze tomaatjes zijn echt multifunctioneel. Lekker op een stokbroodje bij de borrel, lauwwarm door een pastasalade of gewoon als bijgerecht bij vlees of vis. Je kunt er zelfs een snelle soep van maken door ze te pureren met wat bouillon.
Maak er meteen een flinke schaal van, want koud zijn ze de volgende dag misschien nog wel lekkerder.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Geroosterde cherrytomaten met mediterrane kruiden
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 1 kilo cherrytomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 eetlepels groene kruiden, fijngehakt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Haal de kroontjes van de cherrytomaatjes en was ze. Leg ze in een braadslede of ovenschaal, het liefst zo dat ze niet op elkaar liggen.
Verdeel de olijfolie, de gehakte knoflook en de groene kruiden over de cherrytomaten en meng dit een beetje door elkaar zodat er overal kruiden zitten. Breng op smaak met zout en peper en zet de schaal een half uurtje in een oven van 190 graden tot de tomaten gaar zijn. Je ziet dat dit het geval is als de velletjes zijn gebarsten.
Serveer de cherrytomaten met mediterrane kruiden warm of koud.
Tafel lekker !!