Geroosterde knoflook – Ben je een knoflookliefhebber? Dan zou je dit artikel eens moeten lezen. Want ook jij denkt vast af en toe dat je op bepaalde momenten beter geen knoflook kunt eten. Maar misschien zit het wel een beetje genuanceerder. Soms wil je geen scherpe knoflooksmaak in een gerecht, maar wat subtieler. Geroosterde knoflook is dan het antwoord. Hoe je dat maakt, lees je hier.
Het verschil tussen rauwe en geroosterde knoflook
Verse knoflook, of eigenlijk is het geen verse, maar gedroogde knoflook, heeft een sterke smaak en een stevige knoflookgeur. Heerlijk in veel gerechten, maar soms vraagt een gerecht om een wat subtielere knoflooksmaak. En ook dat kun je bereiken met dit lid van de uienfamilie. Weet je dat als je knoflook roostert, de smaak en de geur van die smaakmaker compleet anders wordt? De scherpte is er helemaal af en de smaak is heel mild, eerder zoetig geworden na het roosteren. Je kunt geroosterde knoflook voor heel veel dingen gebruiken. In de soep, in sauzen, of je smeert een uitgeknepen teentje op een stukje al dan, geroosterd stokbrood. Ook op een pizza, in de pasta, de aardappelpuree of gewoon op een stukje vlees gesmeerd, het kan allemaal! Reden genoeg om een wat knoflook te roosteren en er mee te experimenteren.
Zo kun je het bewaren
Omdat je misschien geen zin hebt om de oven aan te zetten om daar slechts één bolletje knoflook een uur in te roosteren, loont het de moeite om een grotere hoeveelheid knoflook te roosteren. Je gebruikt tenslotte meer geroosterde knoflook dan gewone, omdat de smaak veel minder sterk is. Je kunt geroosterde knoflook een week in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Je kunt de knoflook die je over hebt ook invriezen en het op een ander moment gebruiken. Het is altijd handig om een voorraadje te hebben.
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Geroosterde knoflook
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 bollen knoflook
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je geroosterde knoflook:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd van alle knoflookbollen de top af.
Leg de bollen op een vel aluminiumfolie en laat in elke bol wat olijfolie lopen. Vouw de aluminiumfolie goed dicht en plaats het pakketje in een vuurvaste schaal.
Zet de schaal een uur in het midden van de oven.
Na een uur is de knoflook zacht en heel gaar geroosterd. Laat de bollen afkoelen.
Gebruik de geroosterde knoflook voor gerechten waarin geroosterde knoflook gewenst is, of knijp de teentjes uit op een stukje stokbrood.
Tafel lekker !!