• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Een lekker en makkelijk bijgerecht!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
1
0
Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten – Groente kun je heel goed roosteren in de oven. Het roosteren van groente is een heel makkelijke en gezonde manier van groente klaarmaken, waarbij de smaak van de ingrediënten goed behouden blijft. Geroosterde knolgroenten klaarmaken is weinig werk, want het enige wat je hoeft te doen is het snijden van de groenten, en de oven doet de rest. Wat ook nog eens mooi meegenomen is, is dat je er weinig afwas aan overhoudt. Dit bijgerecht van geroosterde knolgroenten als knolselderij, koolrabi en zoete aardappel, aangevuld met wat winterpeen, heeft een heerlijk milde en wat zoetige smaak, zodat kleine kinderen het ook lekker zullen vinden.

Knolgroenten in de hoofdrol

Groenten als knolselderij, koolrabi, koolraap, bieten, et cetera, horen allemaal tot de knolgroenten. Dit is een groep van verse groenten die onder de grond groeien. Vaak zijn het niet de mooiste groenten, maar ze zijn wel erg lekker, en daarnaast ook nog eens erg gezond. Een knolgroente waarvan je misschien niet verwacht dat het tot de groenten wordt gerekend, zijn zoete aardappelen. Toch is dit echt een groentesoort, en ze hebben verder niets te maken met aardappels. Knolgroenten kun je op allerlei manieren klaarmaken. Koken, pureren, roosteren of wokken, het kan allemaal. Geroosterde knolgroenten zijn een heel makkelijk te maken bijgerecht. En met een stukje vlees of vis erbij heb je al snel een complete maaltijd.

Lekker variëren met geroosterde knolgroenten

Als je geroosterde knolgroenten wilt maken, en er zit iets in wat je niet lekker vindt, dan kun je de ingrediënten makkelijk vervangen of aanvullen met andere soorten. Ook rode bieten, koolraap, aardperen of pastinaken passen heel goed in dit gerecht.

De kruiden kun je ook aanpassen aan jouw smaak. Met een Arabisch of Indiaas kruidenmengsel breng je de geroosterde knolgroenten ook heerlijk op smaak en geef je er een compleet andere draai aan.

Knolgroenten

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben meestal een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Geroosterde knolgroenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 300 gram winterpeen, geschrapt en in blokjes
  • 300 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 300 gram koolrabi, geschild en in blokjes
  • 1 ui, in dikke kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je geroosterde knolgroenten:

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Klop de olijfolie en de appelazijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Verdeel de uien, de knoflook, de winterpeen, de koolrabi, de knolselderij en de zoete aardappel over een met bakpapier bekleedde bakplaat of in een grote braadslee. Sprenkel de olijfolie met de appelazijn over de groenten en meng er goed doorheen. Voeg ook de tijm en de rozemarijn toe.

Plaats de bakplaat of braadslee in het midden van de oven en rooster de knolgroenten in ruim een uur gaar en lichtbruin gekleurd.

Haal de geroosterde knolgroenten uit de oven, en doe ze over in een schaal. Serveer met een stukje vlees, vis of iets vegetarisch.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Courgette teriyaki
Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

aardappelpuree met venkelgroen
Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!