Gesmoorde wortel met venkel – Er zijn van die combinaties die je laten watertanden bij de gedachte eraan. Gesmoorde wortel met venkel is zo’n verrukkelijke combinatie die je blij kan maken. De zoete, aardse smaak van de wortels past perfect bij de knapperige, anijsachtige venkel. In dit recept maak je kennis met een heel eenvoudige, maar erg lekkere groenteschotel.
Gesmoorde wortel met venkel, heerlijk met vis!
Trouwens, gesmoorde wortel met venkel combineert fantastisch met vis. Dus een stukje zalm of kabeljauw erbij, wat aardappeltjes en je hebt een heerlijke maaltijd! Haal je potten en pannen tevoorschijn en laten we de keuken induiken! Venkel is een plant met een mooie, zachte en subtiele wat anijsachtige smaak. Venkelknollen zijn in de zomer- en nazomermaanden volop verkrijgbaar, dus je hebt ze ongetwijfeld weleens gezien op de markt of bij de groenteman. Je komt ze steeds meer tegen, want de frisse anijsachtige smaak wordt steeds beter gewaardeerd. Door de zachte smaak combineert venkel fantastisch met visgerechten. Voor wortels geldt natuurlijk hetzelfde, ook die passen geweldig bij vis. Dus door dit bijgerecht te combineren met een visgerecht zit je altijd goed!
Tips en variaties
Je maakt van de gesmoorde wortel met venkel heel eenvoudig een ovenschotel door bijvoorbeeld wat stukjes verse vis, zalm, kabeljauw of iets dergelijks door het gerecht te mengen. Voeg wat kruidenroomkaas toe en laat de vis in de oven gaar worden.
Wil je wat extra groente toevoegen? Denk eens aan blokjes koolrabi. Ook courgette zou heel goed in dit gerecht passen.
Winterpeen
De naam is wat misleidend, want ondanks dat winterpeen traditioneel vooral in de winterse gerechten wordt gebruikt, kun je ze jaarrond kopen.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Gesmoorde wortel met venkel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote venkelknol, in stukjes
- 500 gram winterpeen, geschrapt en in schijfjes
- 1 grote ui, in halve ringen
- 50 gram boter
- een klein bosje peterselie, gehakt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gesmoorde wortel met venkel:
Verhit de boter in een braadpan, wok of grote koekenpan. Laat de boter niet te donker kleuren.
Doe de ui in de pan en bak hem glazig. Vervolgens voeg je de schijfjes wortel toe en bak je ze mee. Als de wortel beetgaar begint te worden, voeg je de venkel toe. Die bak je ook mee tot ze beetgaar is, nog een beetje knapperig is ook lekker.
Breng de gesmoorde wortel met venkel op smaak met zout en peper. Schep de peterselie erdoor.
Doe de groenten over in een schaal en strooi er nog wat peterselie over.
Serveer het gerecht met een visgerecht.
Tafel lekker !!