Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s – Appels en cranberry’s, dat is een heerlijke combinatie! De wat zoetere smaak van de appels haalt de wat scherpe, zurige kant van de cranberry’s af. Zo kun je gerechtjes maken die, zowel bij vlees als wild passen, als gerechtjes die je combineert met ijs of in gebak. Ben je nog op zoek naar een lekker en zoetig bijgerechtje? Kijk dan eens naar het recept voor de gestoofde appeltjes met verse cranberry’s. Door de prachtige kleuren staat dit gerecht mooi op een feestelijk gedekte tafel, maar daarnaast, het is gewoon heel erg lekker. Door de toevoeging van Licor 43 en gembersiroop geef je een extra lekkere smaak aan het gestoofde fruit. Ga jij de appelmoes eens vervangen door gestoofde appeltjes met verse cranberry’s? Het recept vind je onderaan de pagina.
Welke appels gebruik je om te stoven?
Het is aan te raden om voor dit recept te kiezen voor een stevige appelsoort. Dus zeker niet de goudrenetten die je waarschijnlijk voor een appeltaart of voor de appelmoes zult kiezen. Ook de in Nederland veel verkochte Elstar is niet geschikt. Die twee soorten appels zullen snel tot moes koken. En dat is nu net wat je niet wilt bij de gestoofde appeltjes met verse cranberry’s. Kies daarom een stevig ras als Jonagold. Dan blijven de partjes appel mooi heel. Vroeger waren er rassen die echt als stoofappel dienden, onder andere de Sweet Caroline. Echte stoofappels is nog nauwelijks aan te komen, of je moet iemand kennen die zo’n boom in de tuin heeft. Je bent dus aangewezen op een handappel die niet stuk kookt.
Een tip bij het recept voor gestoofde appeltjes met verse cranberry’s
Je maakt dit recept met verse bessen. Verse cranberry’s zijn in Nederland te koop van oktober tot en met januari. Je vindt ze in zakjes van 400 gram op de groenteafdeling van de supermarkt, of bij de groenteboer. Kun je er niet aan komen of wil je dit recept buiten het cranberryseizoen maken, gebruik dan diepvriesbessen en geen gedroogde.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 Jonagold appels, geschild en in parten
- 150 gram verse cranberry’s
- 100 ml water
- een flinke scheut Licor 43
- 1 kaneelstokje
- 3 eetlepels gembersiroop
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gestoofde appeltjes met verse cranberry’s:
Doe de appels met de cranberry’s, het water, de Licor 43, het kaneelstokje en de gembersiroop in een pan.
Breng aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes stoven. Met het deksel op de pan, want de cranberry’s knappen uit elkaar.
Laat afkoelen en vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen.
Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s zijn lekker met een stukje vlees of wild, of als toetje met ijs en een toefje slagroom.
Tafel lekker !!