• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank

De vijgen zijn een ware traktatie op je kaasplankje

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Gestoofde verse vijgen

Gestoofde verse vijgen – Vijgenbomen groeien niet alleen in zuidelijke landen, maar ook in Nederland kun je je eigen vijgen telen. Heb je ook zoveel verse vijgen, maar weet je niet wat er mee te doen? Stoof ze dan en bewaar ze in de vriezer! Gestoofde verse vijgen zijn een heerlijke toevoeging aan een kaasplankje. Verse vijgen stoven is heel makkelijk. Het recept om ze te maken vind je onderaan dit artikel.

Verse vijgen, daar kun je allerlei lekkers mee maken

Verse vijgen zijn heerlijk in een salade of bij de kaasplank of in de yoghurt. Maar als je zelf een struik of boom hebt, heb je vaak te veel vijgen om ze allemaal vers te eten. Als je er teveel hebt, kun je er, zoals veel gedaan wordt, jam, chutney of compote van maken. Maar wat dacht je van dit recept voor heerlijke aromatische gestoofde verse vijgen? Die zijn heel makkelijk te maken en daarna kun je invriezen. Zo heb je altijd iets lekkers op voorraad om bij een kaasplankje te serveren.

Met dit recept zijn vijgen makkelijk te bewaren

Waarom zou je verse gestoofde vijgen maken? De stoofpeertjes kent iedereen wel, die heerlijke, zachte peertjes, boordevol smaak. Ze zijn in de winter heel geliefd bij wild, op de kaasplank of bij het dessert. Ook jij zult ze ongetwijfeld wel eens maken. Waarom zou je dan niet ook vijgen stoven, want ook die zijn zalig als ze gestoofd zijn. Het mooie van stoven is dat er lekkere kruiden aan toegevoegd kunnen worden, zodat de toch al lekkere vijgen nog lekkerder worden. Ook kun je de gestoofde verse uit het recept vijgen makkelijk in de vriezer bewaren, zodat je er een lange tijd van kan genieten.

Het vocht van de vijgen is ingekookt een heerlijke zoetmaker voor in de yoghurt

Door de vijgen te stoven kun je het hele jaar door genieten van gestoofde verse vijgen op je kaasplankje. Kaas en vijgen zijn een goede combinatie en heel eerlijk gezegd zijn die gestoofde vijgen nog lekkerder dan de verse. Kijk dus snel naar het recept!

vijgen en kaas
Verse vijgen en kaas vormen een fantastisch duo
Verse vijgen; verrassend veelzijdig

Verse vijgen; verrassend veelzijdig

Geniet in de nazomer van verse vijgen. Deze zijn met hun eigenzinnige structuur zalig in zowel zoete als hartige gerechten.

Gestoofde verse vijgen

Porties: lekker veel
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 1/2 kilo verse vijgen
  • 500 gram suiker
  • 3 citroenen
  • 600 ml water
  • 1/2 theelepel kruidnagels
  • 1 theelepel kardemom peulen
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde verse vijgen:

Snijd de citroenen in schijven en kneus de kardemompeulen. Doe alle ingrediënten op de vijgen na in een grote pan en breng aan de kook.

Was de vijgen en doe ze in de pan bij de rest. Laat dit 2- 3 uur zachtjes stoven. De bereidingstijd is afhankelijk van het soort vijgen. Ze moeten lekker zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.

Als de vijgen gaar zijn haal je ze voorzichtig uit de pan. Zet ze op een rooster en laat ze afkoelen.

Zeef het vocht en kook dit in tot het iets dikker is.

Gebruik de vijgen direct of vries ze in. Dit doe je het beste door ze netjes in een bakje te zetten en de koude stroop over de koude vijgen te gieten. Door dit samen in te vriezen drogen de gestoofde verse vijgen niet uit.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaas
DeelPin68VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief