Gevulde aardappel met Mexicaanse vulling – Wil je eens een origineel bijgerecht serveren? Maak dan eens gevulde aardappels. Dat is een gerecht waar je veel kanten mee uit kunt. Je kunt een aardappel vullen met talloze ingrediënten en daar talloze thema’s voor gebruiken. Voor het recept uit dit artikel is gekozen voor gevulde aardappels met een Mexicaanse vulling. Die vulling bestaat uit kidneybonen en maïs die je op smaak brengt met Mexicaanse kruiden. Je topt het geheel af met geraspte kaas en je bakt de gevulde aardappels af in de oven.
Aardappels om te vullen
Voor het maken van dit recept gebruik je vrij vastkokende aardappels. Neem nooit kruimig kokende aardappels, want die vallen tijdens het koken al uit elkaar en die kun je dus nooit vullen. Een vrij vastkokende soort werkt het beste om gevulde aardappels met Mexicaanse vulling te maken. Kies voor een soort als Bildtstar, Eersteling, Nicola, Redstar, Santé, of Victoria. Neem grote, regelmatig gevormde exemplaren, dat werkt het handigst. Het fijne van het vullen van aardappels is dat je ze niet hoeft te schillen. Sterker nog, je moet ze niet schillen. Die schil fungeert als een soort bakje dat je vult.
Tips bij gevulde aardappels met Mexicaanse vulling
Je kunt dit gerecht zover voorbereiden dat je het alleen nog in de oven hoeft te schuiven voordat je wilt gaan eten. Laat de gevulde aardappels met Mexicaanse vulling dan volledig afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Houd er rekening mee dat een gerecht dat uit de koelkast komt een wat langere oventijd nodig heeft.
Dit is een recept waarin geen vlees wordt verwerkt. Wil je er toch vlees in verwerken, dan zou je wat chorizo in blokjes kunnen snijden en die uitbakken en met de rest van de vulling mengen. Niet echt Mexicaans, maar het past er wel bij en het is erg lekker.
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Gevulde aardappel met Mexicaanse vulling
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 grote vrijvastkokende aardappels
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 groene paprika
- 125 gram gare kidneybonen
- 4 eetlepels gare maïskorrels
- 2 eetlepelsl Mexicaanse kruiden
- 6 eetlepels geraspte kaas
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde aardappel met Mexicaanse vulling:
Kook de aardappels in de schil in 30-45 minuten, afhankelijk van het formaat, gaar.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de paprika, de ui en de knoflook aan tot de uien en de paprika zacht worden.
Voeg de kidneybonen en de maïs toe en bak ze even mee.
Voeg de Mexicaanse kruiden toe en roer ze voorzichtig door het mengsel heen.
Breng indien nodig op smaak met wat zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd een kapje van de aardappels en schep er wat aardappel uit.
Vul de aardappels met het mengsel.
Bestrooi de aardappels met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven en bak tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
Serveer de gevulde aardappels met Mexicaanse vulling direct.
Tafel lekker !!