• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Een stoer bijgerecht met de volle smaak van blauwe kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
1
Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola – Een gevulde aardappel als bijgerecht op je eettafel, dat oogt toch heel anders dan een schaal gekookte of gebakken aardappelen. Dus als je een originele, makkelijke toevoeging wilt maken voor een etentje, denk er dan eens aan om aardappels te vullen. Je kunt ze met van alles vullen, maar om je te inspireren vind je hier het recept voor gevulde aardappelen met gorgonzola. Dat Italiaanse tintje maakt ze net een beetje spannender, dus je maakt er vast ook nog vrienden mee.

Aardappelen en kaas zijn vaak dikke vrienden

Aardappelen en kaas kunnen echt hele dikke vrienden zijn. Zeker als je de aardappels combineert met een kaas met een stevige smaak als een blauwader zet je een geweldige match op tafel. De Italiaanse blauwe kaas die in dit recept voor gevulde aardappelen met gorgonzola gebruikt is, is dan ook een prima keus. Het resultaat is dan ook een lekker stoer gerecht. En daar drink je dan natuurlijk ook een stoer drankje als een stevig speciaalbiertje bij. Of een glas droge rode wijn, dat past ook prima.

Voor het recept om de gevulde aardappelen met gorgonzola te maken, kies je voor een vastkokende soort als Nicola of Bildstar. Die soorten blijven mooi heel tijdens het koken en zullen niet uit elkaar vallen als je de aardappels gaat vullen. Daarnaast zijn ze ook in een wat groter formaat te koop en dat is wel zo makkelijk bij het vullen van aardappels.

Gevulde aardappelen met gorgonzola voor een etentje

Maak het jezelf makkelijk. Als je een etentje voor vrienden of familie houdt, dan wil je op het moment dat je gasten komen natuurlijk niet de hele tijd in de keuken staan. Dat kun je voorkomen door een makkelijk recept te kiezen voor je gerechten dat van tevoren al te maken is. De gevulde aardappelen met gorgonzola is zo’n recept dat je al eerder kunt maken. Bewaar het gerecht tot gebruik afgedekt in de koelkast en zet ze een half uurtje voor je ze wilt gaan serveren in de oven.

Een paar tips bij het maken van dit recept

Let er op dat de vulling van de gevulde aardappelen met gorgonzola niet heel zout wordt. De kaas is al behoorlijk zout, en het gerecht kan heel makkelijk te zout worden. Dus wees heel voorzichtig met het toevoegen van extra.

De vulling van gorgonzola kan royaal peper hebben. Houd je niet van pittig, pas de hoeveelheid peper dan aan je eigen smaak aan. Voor elk recept geldt tenslotte dat jij het lekker moet vinden.

Gorgonzola

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!

Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen op vier manieren

Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 4-6 eetlepels melk
  • 4 eetlepels zure room
  • zout & peper
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 lente ui
  • een paar takjes peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde aardappelen met gorgonzola:

Was de aardappels en kook ze in ruim water, al naar gelang de soort en grootte in 30-45 minuten gaar.

Snijd de kaas in blokjes, snij de lente-ui in ringetjes en snipper de peterselie grof en zet alles opzij.

Haal de aardappels uit het water, neem een doekje en neem een aardappel in je hand met de platte zijde naar boven. Snijd hier een klein kapje vanaf. Lepel de aardappel met een koffielepel voorzichtig leeg boven een kom. Blijf een beetje van de kant weg om stevigheid te behouden. Zet opzij en doe dit ook met de andere aardappels.

Prak de aardappelvulling met een stamper of vork grof. Voeg er de zure room en de helft van de melk aan toe. Voeg 3/4 van de vulling toe en bewaar de rest om eroverheen te strooien. Breng verder op smaak met royaal peper en een klein beetje zout.

Vul de aardappels met het mengsel, maar duw niet te hard aan. Er mag een deel van het mengsel bovenuit steken. Bestrooi de aardappels met de rest van de vulling.

Je kunt er voor kiezen om de gevulde aardappelen met gorgonzola direct lauwwarm te eten. Wil je ze liever warm eten zet ze dan nog even 15 minuten in een oven van 180 graden.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!