Gevulde aardappelen met spek en ui – Ben je op zoek naar een origineel recept voor een bijgerecht met aardappels? Je kunt die aardappels ook heel goed vullen. En een dergelijk gerecht is makkelijker te maken dan je misschien zult verwachten. Nieuwsgierig? Lees dan maar snel verder, want je vindt in dit artikel een recept voor gevulde aardappelen met spek en ui. Zet vanavond eens iets anders op tafel en verras je tafelgenoten met dit geweldige gerecht.
Gevulde aardappelen met spek en ui maken is makkelijk!
Een aardappel vullen lijkt misschien veel werk, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Oké, als je het gaat vergelijken met het opwarmen van een bak kant-en-klare lasagne gaat die gevulde aardappel je heel veel energie kosten. Maar laat je zeker eens uitdagen om dit eens te proberen. Het is serieus makkelijker dan het misschien lijkt. Met onderstaand recept ga je een gevulde aardappel met spek en ui maken. Een gerecht met echt stevige smaken, waarvan je eigenlijk al wel weet dat die heel goed passen bij die aardappel. Een stoer gerecht waar iedereen blij van wordt. Zeker weten dat er aan je gevraagd gaat worden om dit recept vaker te maken.
Vastkokende aardappelen
Let er wel op dat je vastkokende aardappelen gebruikt om dit gerecht te maken. Kruimig kokende soorten zullen uit elkaar vallen en kun je dus niet vullen.
Je kunt dit recept van tevoren maken
Dit recept is heel geschikt voor een gewone, doordeweekse maaltijd. Maar de gevulde aardappelen met spek en ui zijn zeker ook heel geschikt om te serveren als je gasten te eten krijgt. Je kunt het gerecht helemaal van tevoren maken. Tot gebruik bewaar je de gevulde aardappels dan in de koelkast. Als je wilt gaan eten hoef je ze alleen nog een half uurtje in de oven op te warmen. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Overigens, dit is een stevig bijgerecht. Dat betekent dat je je de gevulde aardappelen met spek en ui ook best kunt serveren als hoofdgerecht. Natuurlijk wel in een iets grotere portie. Geef er dan wel een frisse, groene salade bij voor de broodnodige vitamientjes. Zo serveer je heel makkelijk een complete maaltijd.
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Gevulde aardappelen met spek en ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 4 eetlepels zure room
- 4-6 eetlepels melk
- zout en peper
- 1 grote ui, in halve ringen
- 50 gram gerookt spek, in blokjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde aardappel met spek en ui:
Was de aardappels en kook ze in ruim water, al naar gelang de soort en grootte in 30-45 minuten gaar.
Bak het spek uit in een droge koekenpan, voeg er de ui aan toe en bak dit gaar. Haal uit de pan en zet even opzij.
Haal de aardappels uit het water, neem een doekje en neem een aardappel in je hand met de platte zijde naar boven. Snijd hier een klein kapje vanaf. Lepel de aardappel met een koffielepel voorzichtig leeg boven een kom. Blijf een beetje van de kant weg om stevigheid te behouden. Zet opzij en doe dit ook met de andere aardappels.
Prak de aardappel (wat je er net uitgeschept hebt) met een stamper of vork grof. Voeg er de zure room en de helft van de melk aan toe. Voeg 3/4 van het spek en ui toe en bewaar de rest om eroverheen te strooien. Breng verder op smaak met zout en peper en indien nodig nog een beetje melk.
Vul de aardappels met het mengsel, maar duw niet te hard aan. Er mag een deel van het mengsel bovenuit steken. Bestrooi de aardappels met het overige spek en ui.
Je kunt er voor kiezen om de aardappelen met spek en ui direct lauwwarm te eten. Wil je ze liever warm eten zet ze dan nog even 15 minuten in een oven van 180 graden.
Tafel lekker !!