• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gevulde courgette; super simpel en met diverse variatietips

Uit de oven, uit de pan of van de barbecue

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
2
gevulde courgette

Gevulde courgette – Als je een makkelijk recept zoekt voor een lekker bijgerecht, dat je ook op de barbecue kunt maken, lees dan snel verder. Tenslotte kun je bij een barbecue ook best eens kiezen voor een ander bijgerecht dan een salade, om toch aan je dagelijkse hoeveelheid verse groente te komen. Voor het recept van een gevulde courgette heb je niet veel ingrediënten nodig en het gerecht is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Een zomerse overdaad aan courgettes

Courgettes zijn er jaarrond. Maar in de zomer zijn ze in het seizoen. Het aanbod is dan groot, de prijzen zijn laag, dus dat is het moment om eens vaker een recept met courgette te maken. De gelukkige eigenaren van een moestuin(tje) weten ook dat in de maanden juli tot september het oogsten van courgettes niet lijkt te stoppen. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel vruchten zo’n plant op kan brengen. Datzelfde geldt overigens voor komkommers en pompoenen. Het is dan ook familie van elkaar. Juist die tijd van het jaar is ook de tijd dat er veel gebarbecued wordt. Onderstaand recept voor gevulde courgette is dan ook juist in dan een aanrader.

Gevulde courgette uit de pan, uit de oven of van de barbecue?

Het klaarmaken van gevulde courgette kan in de oven, in een pan, maar je kunt de courgettes ook heel makkelijk laten garen op de barbecue. Nadat je ze hebt gevuld, kun je ze nog even op het rooster leggen om de kaas wat meer te laten smelten. Dit recept is erg lekker als je eens iets minder vlees wil serveren bij die barbecue.

Het hele jaar door courgettes

Verwerk ook eens courgette in de soep, rooster ze of gebruik ze in een salade. De courgette kan zo goed als het hele jaar door. Uiteraard omdat ze in kassen geteeld worden. Door de verschillende manieren om de gevulde courgette klaar te maken, kun je dit recept dus ook het hele jaar door maken. Is het te koud om te barbecueën? Dan maak je ze net zo makkelijk in de oven. De gevulde courgette is echt een aanrader om regelmatig op het menu te zetten. Een verse salade erbij en niets meer aan doen.

Gevulde courgette op verschillende manieren

Een recept gaat altijd om het idee. Zie het als een vorm van inspiratie. Want als je het idee eenmaal hebt, kun je er heel makkelijk en onbeperkt mee experimenteren. In onderstaand recept voor gevulde courgette gaat een vulling van courgette, spek, ui en kaas. Je kunt er ook voor kiezen om de courgettes te vullen met gehakt of met rijst bijvoorbeeld. Een vulling zonder vlees kan natuurlijk ook heel goed. Maak een vulling die jij lekker vindt. Wat kaas erover en gratineren maar. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Gevulde courgette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kleine courgettes
  • 1 rode ui
  • 100 gram ontbijtspek
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram geraspte kaas
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde courgette:

Snijd de courgettes in de lengte doormidden, hol de binnenkant iets uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn.

Snijd de ui fijn.

Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan, haal het spek uit de pan en leg op een stukje keukenpapier.

Bak de ui en de courgette in het vet van het ontbijtspek tot ze gaar zijn.

Verkruimel het ontbijtspek en voeg dit met de pijnboompitjes aan het uienmengsel toe.

Besmeer de uitgeholde courgettes licht met olie en bak ze met de snijkant naar onderen op de barbecue of in een hete pan tot ze bijna gaar zijn. Draai ze om, meng de kaas door de vulling en vul hiermee de courgettes.

Laat de gevulde courgette nog even goed warm worden zodat de kaas lekker smelt.

Tafel lekker !!

DeelPin17VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Reacties 1

  1. eveline salario says:
    4 jaar geleden

    weet je wat ook lekker is. gewoon kippensoep maken met goed italiaans macaroni in plaats van vermicelli. met extra broccoli en dan de laatste 5 minuten de grote brokken courgette met schil en al erbij koken, de soep,is klaar als de courgette zacht is. en dan met een beetje pecorino er over met brood eten. mijn vader had een volkstuin met heel veel courgette, dus we werden heel creatief.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!