Gevulde puntpaprika als bijgerecht –Â Serveer puntpaprika’s eens op een originele manier. Met een gevulde puntpaprika als bijgerecht zet je die paprika eens op een andere manier op tafel. Je maakt een eenvoudige vulling en daarna bak je de gevulde paprika in de oven. Makkelijker wordt het niet, maar lekker is het wel.
Puntpaprika’s zijn net een beetje anders
Puntpaprika’s, die ook wel Ramiro’s worden genoemd, zijn net een beetje anders dan gewone paprika’s. Niet alleen vanwege de vorm, een puntpaprika ziet eruit als een grote chilipeper, maar zeker ook van smaak. Aan die vorm zie je de familiebanden met de chilipepers terug, de smaak is compleet anders. Een puntpaprika is wat zoetig van smaak, zoeter dan een gewone paprika. Ze zijn te koop in rood, oranje en geel, en af en toe zie je ze ook wel eens in het groen opduiken.
Je kunt puntpaprika’s inzetten voor alles waar je een gewone paprika voor zou gebruiken. Je kunt ze dus ook vullen, net als een gewone paprika. De zoetige smaak van de puntige soort combineert goed met veel andere smaken, dus voor een gevulde puntpaprika als bijgerecht, kun je kiezen voor de meest uiteenlopende vullingen. Laat je fantasie vooral de vrije loop en kies wat jij lekker vindt. Maar maak het vooral niet te ingewikkeld of bewerkelijk. Overigens kun je ook prima restjes van een rijstgerecht, een gerecht met peulvruchten et cetera verwerken in de vulling.
Gevulde puntpaprika als bijgerecht; op drie manieren
Heb je wat toch inspiratie nodig? Hieronder vind je drie makkelijke ideetjes voor een gevulde puntpaprika als bijgerecht. De hoeveelheden zijn voldoende om twee halve paprika’s te vullen.
Gevulde puntpaprika met tonijn:
- 1 blikje tonijn op water
- 1 halve tomaat
- 1 eetlepel gehakte lente-ui
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- zout
- wat geraspte kaas
- 1 grote puntpaprika
Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de tomaat fijn. Meng de tonijn met de tomaat, de sweet chilisaus, de lente-ui, en breng op smaak met een beetje zout. Vul de halve paprika’s met het tonijnmengsel en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.
Gevulde puntpaprika met kruidige couscous:
- 100 gram couscous
- 100 ml groentebouillon (heet)
- 25 gram rozijnen
- 1 theelepel Ras el Hanout
- zout
- 1 kleine ui, in dunne kwart ringen
- olijfolie
- peterselie
- 1 grote puntpaprika
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe de couscous met de rozijnen, de Ras el Hanout en wat zout in een schaal. Voeg de hete bouillon toe. Dek de schaal af en laat 10 minuten wellen. Bak ondertussen de ui in een koekenpan gaar. Roer na 10 minuten de couscous los met een vork, voeg een scheutje olijfolie toe en schep de gebakken ui erdoor. Vul de halve paprika’s met de couscous. Bestrooi met wat verse peterselie. Bak 10 minuten op 180 graden.
Gevulde puntpaprika met champignons en spekjes:
- 200 gram champignons, in kwart plakjes
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook
- een snufje gedroogde tijm
- zout en peper
- olie om in te bakken
- een takje peterselie
- 1 grote puntpaprika
Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin het spek uit. Voeg de ui, de knoflook, de tijm en de champignons toe en bak tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het champignonmengsel. Bak 15 minuten in de oven op 180 graden.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!