Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Gevulde puntpaprika als bijgerecht; op drie manieren

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Gevulde puntpaprika als bijgerecht

Gevulde puntpaprika als bijgerecht – Serveer puntpaprika’s eens op een originele manier. Met een gevulde puntpaprika als bijgerecht zet je die paprika eens op een andere manier op tafel. Je maakt een eenvoudige vulling en daarna bak je de gevulde paprika in de oven. Makkelijker wordt het niet, maar lekker is het wel.

Puntpaprika’s zijn net een beetje anders

Puntpaprika’s, die ook wel Ramiro’s worden genoemd, zijn net een beetje anders dan gewone paprika’s. Niet alleen vanwege de vorm, een puntpaprika ziet eruit als een grote chilipeper, maar zeker ook van smaak. Aan die vorm zie je de familiebanden met de chilipepers terug, de smaak is compleet anders. Een puntpaprika is wat zoetig van smaak, zoeter dan een gewone paprika. Ze zijn te koop in rood, oranje en geel, en af en toe zie je ze ook wel eens in het groen opduiken.

Je kunt puntpaprika’s inzetten voor alles waar je een gewone paprika voor zou gebruiken. Je kunt ze dus ook vullen, net als een gewone paprika. De zoetige smaak van de puntige soort combineert goed met veel andere smaken, dus voor een gevulde puntpaprika als bijgerecht, kun je kiezen voor de meest uiteenlopende vullingen. Laat je fantasie vooral de vrije loop en kies wat jij lekker vindt. Maar maak het vooral niet te ingewikkeld of bewerkelijk. Overigens kun je ook prima restjes van een rijstgerecht, een gerecht met peulvruchten et cetera verwerken in de vulling.

Gevulde puntpaprika als bijgerecht; op drie manieren

Heb je wat toch inspiratie nodig? Hieronder vind je drie makkelijke ideetjes voor een gevulde puntpaprika als bijgerecht. De hoeveelheden zijn voldoende om twee halve paprika’s te vullen.

Gevulde puntpaprika met tonijn:

  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 halve tomaat
  • 1 eetlepel gehakte lente-ui
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • zout
  • wat geraspte kaas
  • 1 grote puntpaprika

Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de tomaat fijn. Meng de tonijn met de tomaat, de sweet chilisaus, de lente-ui, en breng op smaak met een beetje zout. Vul de halve paprika’s met het tonijnmengsel en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.

Gevulde puntpaprika met kruidige couscous:

  • 100 gram couscous
  • 100 ml groentebouillon (heet)
  • 25 gram rozijnen
  • 1 theelepel Ras el Hanout
  • zout
  • 1 kleine ui, in dunne kwart ringen
  • olijfolie
  • peterselie
  • 1 grote puntpaprika

Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe de couscous met de rozijnen, de Ras el Hanout en wat zout in een schaal. Voeg de hete bouillon toe. Dek de schaal af en laat 10 minuten wellen. Bak ondertussen de ui in een koekenpan gaar. Roer na 10 minuten de couscous los met een vork, voeg een scheutje olijfolie toe en schep de gebakken ui erdoor. Vul de halve paprika’s met de couscous. Bestrooi met wat verse peterselie. Bak 10 minuten op 180 graden.

Gevulde puntpaprika met champignons en spekjes:

  • 200 gram champignons, in kwart plakjes
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook
  • een snufje gedroogde tijm
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
  • een takje peterselie
  • 1 grote puntpaprika

Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin het spek uit. Voeg de ui, de knoflook, de tijm en de champignons toe en bak tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het champignonmengsel. Bak 15 minuten in de oven op 180 graden.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

DeelPin11TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!