• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Kinderen zijn hier dol op!

0
Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel – De pastinaak en de zoete aardappel, je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien in de winkel, maar je weet vaak niet wat je er mee moet maken. Beide groenten zijn erg veelzijdig, ze zijn perfect in stamppotjes en soepen, maar ook om heerlijke gezonde friet mee te maken. Dus koop toch eens wat van die groenten. Want je kunt er de lekkerste gerechten mee maken.

Friet van groenten of groentefriet?

Met frietjes houd je het lekker laagdrempelig, want frietjes wil iedereen wel als bijgerecht. Op die manier willen ook de kinderen, zonder problemen, wel eens iets anders proberen. En daarnaast komen ze met dit soort gezonde friet ongemerkt en makkelijk aan hun portie groenten. Je kunt de frietjes frituren, maar je kunt ze ook in de oven bakken. Ze zijn dan iets minder knapperig, maar wel veel minder vet en dus gezonder. Erg handig is het, als je dan toch de oven aan hebt staan, dat je dan ook bijvoorbeeld speklapjes op een bakplaat legt en die gelijktijdig in de oven laat garen. En als je dan toch bezig bent, maak je ook nog die heerlijke aioli voor erbij. Onderaan vind je een link naar het recept voor aioli en een tip over hoe lang de speklapjes moeten garen.

Gezonde friet van zoete aardappel en pastinaak

De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat. Eigenlijk is het geen aardappel maar een groente. De smaak is zoet en kruidig en hij heeft een prachtige oranje kleur. De pastinaak is een voorganger van de wortel. De pastinaak wordt vaak genoemd als het over vergeten groenten gaat. De smaak en kleur hebben wel iets weg van knolselderij. De pastinaak en de zoete aardappel samen vormen een perfect duo voor het maken van de gezonde friet.

Bijgerechten met pastinaak

Bijgerechten met pastinaak

Maak de meest verrassende bijgerechten met pastinaak. Of je ze nu kookt, bakt, stooft of frituurt, pastinaak is een heerlijke groente.

zoete aardappel recepten

Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box

Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote pastinaken
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 takjes verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel maak je zo:

Meng de olie met de tijm, zout en peper in een royale kom en laat de smaken even intrekken.

Schil de pastinaak en de zoete aardappel met een dunschiller en snij er grove frieten van. Was ze en dep ze droog met keukenpapier.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de aardappels en de pastinaak met de kruidenolie en verdeel ze over de bakplaat.

Warm de oven voor op 200 graden.

Bak de frieten in ongeveer 45 minuten gaar. Als de frieten verder uit elkaar liggen worden ze krokanter dan als ze erg dicht bij elkaar liggen. Heb je de mogelijkheid, verdeel ze dan over 2 bakplaten. Schep de gezonde friet na een half uurtje een keer door.

Lekker met speklapjes uit de oven en zelfgemaakte aioli. Breng de speklapjes op smaak met kruiden en leg ze op bakpapier op een bakplaat. Leg er 1 bol knoflook bij om aioli te maken. Bak ze samen met de gezonde friet in een half uur gaar.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.