• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Één keer zelf verse gnocchi maken en je koopt nooit meer een pak gnocchi!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Gnocchi

Gnocchi – Je kent dit Italiaanse gerecht misschien wel van de ‘Wereldgerechten’ in de bekende groene doosjes, of van de kant-en-klare variant uit het pastaschap van de supermarkt. Maar je kunt ‘gnocchi di patate’ zoals het officieel heet, ook zelf maken. Zelf maken… dat is geen klusje dat je binnen een kwartier geregeld hebt. Maar als er iets de moeite waard is om tijd in te steken dan is het wel verse gnocchi! Het is niet moeilijk, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en dus een beetje tijd. En daarna ga je verschrikkelijk lekker eten! Probeer het gewoon eens! Hieronder vind je een basisrecept waarmee je verder alle kanten uit kunt. Voeg een lekker sausje toe, groenten, spekjes, net waar je zin in hebt, en serveer het als bijgerecht. Dit is een recept om te bewaren!

Geen klusje dat je binnen een kwartier geregeld hebt. Maar als er iets de moeite waard is om tijd in te steken dan is het wel verse gnocchi!

Welke aardappels kun je gebruiken

Je hebt dus besloten om eens een poging te wagen om zelf verse gnocchi te maken. Welke aardappels kies je daar dan voor? Je maakt voor dit recept als het ware een soort deeg van aardappelpuree en bloem. Je neemt dus aardappels die zich goed laten pureren, maar ook wel wat stevigheid hebben. Je neemt dan iets kruimig kokende aardappels. Wat overigens wel erg handig is, is om de aardappels te pureren is een pureeknijper of een roerzeef. Er moeten namelijk geen klontjes in de aardappelpuree zitten om tot een goed resultaat te komen.

Tips bij het maken van gnocchi

Wil je wat extra smaak toevoegen? Vervang het kookwater dan eens door een bouillon naar keuze. Je kunt die aanpassen aan de saus die je later gebruikt.

Reken ongeveer 200 gram gnocchi per persoon. Is onderstaand recept teveel voor je? Je kunt gnocchi heel goed invriezen door ze los van elkaar op een bakplaat of een bord te laten bevriezen. Later kun je ze over doen in een bakje of zakje. De volgende keer ben je dan heel snel klaar. Kook de gnocchi zonder ze te laten ontdooien. De kooktijd is dan iets langer.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Gnocchi

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gnocchi: 

Kook de aardappels gaar in een pan water met zout. Haal ze door een pureeknijper of roerzeef en laat iets afkoelen.

Bestuif het werkblad met wat bloem. Stort de gepureerde aardappel op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de bloem en een flinke snuf zout in. Meng de bloem door de aardappel. Voeg het ei toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.

Haal een stukje van het deeg af, en rol er een sliert van. Hoe dik je die sliert maakt, hangt af van welk formaat je de gnocchi wilt hebben. Ongeveer 2 cm dik is meestal prima. Snijd er vervolgens met een mes kussentjes vanaf. Zo verdeel je al het deeg in kussentjes, die je op een met bloem bestrooide plank of werkblad legt. Druk dan met een vork een ribbelpatroontje in de gnocchi. Dat hoeft overigens niet, maar als het er wel in zit zou de saus beter hechten. Dus aan jou de keus of je dit wel of niet doet.

Laat de gnocchi een kwartiertje rusten voor je ze gaat koken. Iets langer is geen probleem.

Nu ga je de gnocchi koken. Zet een grote pan met ruim water met wat zout op. Als het water kookt doe je wat gnocchi in de pan. Je zult zien dat ze eerst naar de bodem zakken. Zodra ze gaar zijn komen ze bovendrijven en kun je ze met een schuimspaan uit de pan scheppen. Als je een saus hebt gemaakt waarmee je de gnocchi wil eten, zorg dan dat die warm klaar staat, en schep de gekookte gnocchi direct door de saus.

Tafel lekker !!

DeelPin17VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!