Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Haricots verts met spek

Lekker klassiek voor de feestdagen

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Haricots verts met spek

Haricots verts met spek – Een klassieke manier van haricots verts serveren is in een bundeltje bij elkaar gehouden door gerookt spek. Je ziet de bonen vaker in Frans getinte restaurants als bijgerecht op je bord. Maar waarom zou je dit gerecht alleen in een restaurant eten? Het is een recept dat je kunt maken bij heel veel andere gerechten. Hoe mooi staat zo’n bundeltje haricots verts met spek niet op je mooi gedekte tafel bij een feestelijk menu? En weet je wat er zo leuk aan dit gerecht is? Het ziet er best luxe uit, maar er is niets ingewikkelds aan. Met het recept hieronder kun je die klassieker heel makkelijk zelf maken.

Haricots verts en sperziebonen

Haricots verts, ook wel Franse boontjes genoemd, zijn jonge geoogste sperziebonen. Die bonen zijn het slankere zusje van de gewone sperzieboon, zoals die in Nederland veel wordt gegeten. De boontjes hebben nauwelijks ontwikkeld zaad en zijn herkenbaar aan de dunne peul. Ze zijn mooi recht en hebben iets minder bite dan de ons welbekende sperzieboon. Omdat ze zo dun zijn kun je er dus ook makkelijk bundeltjes van maken en in de spek rollen. Het staat ook mooier om dunne bonen voor dit recept van haricots verts met spek te gebruiken, dus kies niet voor sperziebonen.

Ontbijtspek om de boontjes in te rollen

Je hebt veel soorten ontbijtspek, maar neem voor de haricots verts met spek een heel dungesneden ontbijtspek. Het is niet lekker als het spek te dik gesneden is. Het lekkerste is een licht gerookt ontbijtspek om dit recept mee te maken. Als je dit niet in de supermarkt kunt vinden, breng dan eens een bezoekje aan een goede slager. Hij of zij kan het spek zelf voor je snijden. En als jij vertelt dat je er een recept voor haricots verts met spek mee wilt maken, krijg je vast spek dat in de juiste dikte is gesneden.

Bonen en verse peulvruchten

Bonen en verse peulvruchten; hier vind je de lekkerste recepten

Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen en verse peulvruchten!

Haricots verts met spek

Porties: 6 bundeltjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram haricots verts
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een takje tijm
  • zwarte peper

Bereidingswijze van dit recept

Haricots verts met spek maak je zo:

Snijd de steelaanzet van de boontjes af, maar laat het uiteinde met het puntje zitten.

Was de haricots verts en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar. Haal ze uit het water en verdeel er een paar druppels olijfolie en een klein beetje vers gemalen zwarte peper over. Hussel dit een beetje door elkaar, zodat ze helemaal bedekt zijn met een heel dun laagje olie.

Leg het ontbijtspek op een plank zodat ze klaarliggen om er rolletjes van de kunnen maken.

Verdeel een paar blaadjes tijm over het ontbijtspek.

Neem 8 boontjes, leg ze allemaal met de puntjes in dezelfde richting in een bundeltje op een plakje spek. Rol dit redelijk strak op. Leg de spekrolletjes in een ovenschaal en strooi er nog een paar blaadjes verse tijm over.

Verwarm de pakketjes haricots verts met spek voor gebruik 10 minuten in een matig warme oven van 150-180 graden.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin10TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!