• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Hasselback aardappels; je moet ze eens gemaakt hebben

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
1
2
Hasselback aardappels

Hasselback aardappels – Die prachtige aardappels moet je in je leven echt een keer gegeten hebben! De aardappels, die een waaiertje vormen naarmate ze langer in de oven staan, zijn zo fotogeniek dat je ze niet kunt weerstaan. En als je de truc weet om de hasselback aardappels heel makkelijk mooi te snijden zou je ze alle dagen wel willen eten. Variëren met aardappelen, waarom niet. Vroeger was er alleen het gekookte aardappeltje en de gebakken aardappel. Maar tegenwoordig heb je keuze genoeg om op een andere manier een overheerlijk aardappelgerecht op het menu te zetten. En het spreekt voor zich dat de hasselback aardappels bij uitstek geschikt zijn om als bijgerecht te serveren bij een dinertje voor een bijzondere gelegenheid of bij een menu voor de feestdagen. Durf jij je te wagen aan dit recept? Het is echt makkelijker dan je verwacht. Probeer het maar eens.

Hasselback aardappels maken moeilijk? Eigenlijk is het best makkelijk!

Ook jij kunt dit recept maken. Als je denkt dat je een echte sterrenchef moet zijn om die mooie hasselback aardappels klaar te maken dan heb je het mis. Het is eigenlijk best makkelijk. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je niet volledig door de aardappel heen snijdt. Maar daar is een handig trucje voor. Leg één aardappel stevig vast tussen de stelen van twee houten lepels. Als je nu de schijfjes snijdt, houden de lepels langs beide kanten het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijdt. Als je de schijfjes heel dun snijdt, dan kunnen ze lekker krokant bakken en gaan de hasselback aardappels prachtig uitwaaieren.

Als je denkt dat je een echte sterrenchef moet zijn om Hasselback aardappels klaar te maken dan heb je het mis.

Let er wel op welke aardappels je gebruikt

Je kunt niet maar zo elke aardappelsoort pakken voor dit recept. Voor het klaarmaken van hasselback aardappels gebruik je vastkokende aardappels. Als je kruimig kokende aardappels gebruikt loop je het risico dat ze makkelijk stuk gaan en dat zou jammer zijn. Met vastkokende soorten weet je zeker dat ze mooi hun vorm behouden en dat jouw hasselback aardappels een succes zullen zijn!

Wil je variëren met de smaak van dit recept? Gebruik gerust andere kruiden dan in het recept vermeld staan bij het klaarmaken van de aardappels.

Hasselback aardappels

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote vast kokende aardappelen, gewassen en droog geboend
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g roomboter
  • zeezout en peper
  • een takje verse rozemarijn en een takje verse tijm
  • een klein beetje tijmblaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hasselback aardappels:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Beboter een vuurvaste ovenschaal.

Laat de roomboter met de kruiden en het teentje knoflook op een zacht vuurtje smelten.

Snijd de aardappelen in dunne schijfjes van maximaal een halve cm.

Leg ze in de schaal en overgiet met de gesmolten boter waaruit je de rozemarijn, tijm en de knoflook uit hebt verwijderd. Laat gedurende 45 à 60 minuten garen.

Kruid af met zwarte peper uit de molen, een snuifje zeezout en strooi er de tijmblaadjes over.

En ziezo, de hasselback aardappels met een krokant gebakken korstje en nog lekker zacht van binnen zijn geboren. Wie had ooit gedacht dat gebakken aardappeltjes zo mooi konden zijn!

Wedden dat je denkt: waarom heb ik dat nog nooit eerder gemaakt! Dus zeker doen!

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Courgette teriyaki
Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

aardappelpuree met venkelgroen
Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!