• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!

Haal de volle smaak uit een karbonade

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
2
karbonade met appel en mosterd

Karbonade met appel en mosterd – Gekarameliseerde karbonades met frisse appel en pittige mosterd, dat is pas smaak op je bord. Dit is een betaalbaar vleesgerecht voor op een doordeweekse dag, maar wel een hele lekkere.

Een mooie smaakcombinatie

In een half uurtje tijd ga je een heerlijke karbonade met appel en mosterd maken. Appel is een prima begeleider bij varkensvlees en dus ook bij een karbonade. De frisheid van appels haalt de smaak van de karbonade omhoog. Als je daar dan ook nog eens mosterd aan toevoegt, is het smaakpalet compleet. De combinatie van appel en varkensvlees is overigens een hele bekende. Durf er dus eens lekker mee te experimenteren.

Gewoon doordeweeks genieten van een karbonade met appel en mosterd

Oké, dit recept is anders dan dat je misschien gemiddeld een karbonade bakt. Toch is dit supermakkelijk om te maken en daarmee ideaal voor een doordeweekse dag. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels of aardappelpuree en geef er sperziebonen of bijvoorbeeld rode kool bij. Zo serveer je een complete maaltijd die natuurlijk heel goed bij de herfst en de winter past.

Vlees karameliseren

Karbonade is een heerlijk betaalbaar stukje vlees. Nu kun je karbonade op veel manieren klaarmaken, maar een karbonade met appel en mosterd is echt wel heel lekker. Bij karameliseren denk je als snel aan zoet, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. De sappen in vlees bevatten van nature suikers. Met een beetje alcoholhoudende drank kun je die suikers laten karameliseren. Dat klinkt misschien moeilijk, maar dat is het absoluut niet. En het mooie is, het vlees wordt er lekker zacht door.

In onderstaand recept voor karbonade met appel en mosterd ga je de karbonade dus laten karameliseren. Heel eenvoudig en op die manier ontdek je misschien wel een techniek die je nog niet ontdekt had.

Karbonade recepten

Karbonade; tips en recepten

Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Karbonade met appel en mosterd

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 schouderkarbonades
  • 2 elstar of jonagold appels
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 borrelglas whisky, sherry of witte wijn
  • zout en peper
  • takje rozemarijn of tijm (optioneel)
  • boter
  • 1 theelepel maizena (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je karbonade met appel en mosterd:

Verwarm een grote pan en smelt hierin de boter. Kruid het vlees met peper en zout en de rozemarijn. Bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur tot het mooie bruine randjes krijgt.

Haal het vlees uit de pan en voeg er een glas warm water met daarin het borrelglas drank naar keuze. Kook de aanbaksels los en leg het vlees in de jus. Laat het vocht verdampen en voeg er opnieuw een half kopje water, nu met de lepel mosterd erbij, aan toe. Doe nu de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten stoven.

Schil ondertussen de appels en haal het klokhuis eruit. Snij de appel in kleine partjes en bak die in een andere pan mooi bruin en gaar.

Haal de deksel van de pan en laat het vocht opnieuw verdampen. Zorg ervoor dat het vlees rondom bedekt is met een dun laagje jus. Leg het vlees op een bord en verdeel er de stukjes appel overheen.

Wil je graag een jus voor bij de aardappelen? Neem een kopje water en los hier een beetje mosterd en een theelepel maizena in op. Giet dit in de pan met aanbaksels en kook dit even samen los tot een lekkere jus.

Serveer de karbonades met appel en mosterd goed heet. Eet er gekookte aardappelen en puree van groenten van het seizoen bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Courgette teriyaki
Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

aardappelpuree met venkelgroen
Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!