• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Krieltjes op een stokje; de echte krieltjes uiteraard

Met dit recept steel je de show bij de volgende barbecue

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
2
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje – Ben je nog op zoek naar een leuk recept voor een bijgerechtje, om bij de barbecue te maken, of bij een gewone maaltijd? Aardappels kunnen altijd en krieltjes zeker. Heb je al eens bedacht dat je verse krieltjes op een stokje kunt prikken? Wel even voorkoken natuurlijk. Supereenvoudig, dit recept! Vervolgens rooster je de spiesjes, op de barbecue, of in de oven. Je kunt er een lekker sausje bij maken, of wat mayo erbij en je bijgerecht is compleet.

Waarom zou je die aardappels op een stokje prikken?

Aardappels passen heel goed bij een barbecue. Dus waarom zou je niet eens iets anders maken dan de aardappelsalade die bijna standaard bij elke barbecue op tafel verschijnt? Een warm aardappelgerecht past ook heel goed bij een barbecue. Met dit recept voor krieltjes op een stokje serveer je dus eens iets anders en origineels. En het is natuurlijk ook erg leuk om de aardappels op de barbecue klaar te maken en direct te serveren.

Krieltjes zijn jonge aardappeltjes, althans dat horen het te zijn

Aardappels die een formaat hebben van 23-30 mm noem je krieltjes. Die aardappeltjes zijn heel jong, ze hebben een heel dunne schil en je hoeft ze dus niet te schillen voor gebruik. Je gebruikt natuurlijk wel verse krieltjes. Verse krieltjes zijn rauwe, ongeschilde aardappels. En niet de krieltjes of minikrieltjes uit het koelschap van de supermarkt. Vaak zijn dit niet eens krieltjes, maar aardappelbolletjes die gesneden worden uit grote aardappels. Hartstikke makkelijk natuurlijk, voorgekookt en wel. Maar wat is nu de moeite van het zelf koken? Daarnaast, vers en zelfgekookt is gewoon veel lekkerder. Wat wel verse krieltjes zijn, zijn de geschrapte krieltjes die bij de groenteboer worden aangeboden. Ze worden machinaal geschrapt, en verder niet bewerkt. Voor het recept van de krieltjes op een stokje gebruik je ongeschilde krieltjes.

Wat is nou de moeite van zelf koken?

Krieltjes kun je voorkoken

Je kunt de krieltjes voorbereiden door de aardappeltjes van tevoren te koken en de marinade vast te maken. Zet de aardappels vervolgens ook vast in de marinade. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Je kunt de krieltjes ook niet op een stokje rijgen en gewoon los op de bakplaat of grillplaat van de oven of de barbecue grillen. Volg verder het gewone recept.

Krieltjes op een stokje

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Krieltjes op een stokje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 32 krieltjes, ongeveer even groot
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, gehakt
  • het sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, zeer fijn gehakt of geperst
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de krieltjes op een stokje:

Kook de krieltjes voor in water met wat zout, tot ze gaar zijn.

Meng in een schaal de rozemarijn, het citroensap, de olijfolie, de knoflook, zout en peper. Schep hierin de krieltjes om en laat een half uurtje marineren.

Rijg de krieltjes aan de spiesjes. Doe 4 aardappeltjes aan een stokje.

Rooster de krieltjes op de barbecue, de grillpan, of in de oven, zodat ze warm en rondom bruin worden. Draai ze op tijd om, zodat ze niet verbranden.

Reken 2 spiesjes per persoon. Serveer de krieltjes op een stokje direct.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Courgette teriyaki
Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

aardappelpuree met venkelgroen
Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties 2

  1. Bruggeman.Willy says:
    3 jaar geleden

    Toffe recepten.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Dank Willy, hopelijk smaken ze net zo goed 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!