Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas – Knapperige krielaardappeltjes, bedekt met een krokant laagje geraspte kaas. Die geweldige combinatie zal je bijgerecht naar een hoger niveau tillen! Serveer de krieltjes met een lekker stuk vlees of vis en wat groenten.
Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas geeft pit en maakt het krokant
Door Parmezaanse kaas toe te voegen geef je de krieltjes een lekkere pittige smaak. Het zorgt daarnaast ook voor een knapperige textuur als je ze in de oven roostert. Kortom, krieltjes uit de oven tilt dit bijgerecht tot een hoger niveau.
Waarom krieltjes uit de oven en niet uit de pan?
Voor de krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas is het een grote meerwaarde dat je de aardappeltjes in de oven klaarmaakt in plaats van in de pan. Het zorgt ervoor dat ze aan alle kanten gelijkmatig bakken en zo het krokant korstje krijgen. Je hebt daarnaast ook minder olie nodig dan als je ze in de pan bakt. De oven neemt je tenslotte ook heel wat werk uit je handen, een ideaal recept dus als je gasten over de vloer hebt.
Ongeschilde krieltjes zijn echte krieltjes!
Waar zit hem nu het verschil met geschilde krieltjes? Vaak als je geschilde krieltjes koopt in de supermarkt dan gaat het over aardappelen die gesneden zijn uit grotere aardappelen. De echte krieltjes zijn de ongeschilde. Die worden geoogst als de aardappels nog niet volledig volgroeid zijn. Daarnaast krijgen ongeschilde krieltjes een knapperiger textuur als je ze roostert of bakt, terwijl geschilde krieltjes een gladde structuur hebben. Dus, afhankelijk van je voorkeur, kun je ze beiden in de supermarkt kopen als je de krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas wilt maken.
Nog één kleine tip bij krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas
Krieltjes bewaar je het best op een koele en donkere plaats, zo blijven ze een paar weken goed. Als je ze te lang bewaart kunnen er spruiten (uitlopers) ontstaan. Hierdoor zal er heel wat vitamine C verloren gaan en de krieltjes worden taai.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Parmezaanse kaas; de beroemdste Italiaanse kaas!
Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?
Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg ongeschilde krieltjes
- 200 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
- verse rozemarijn
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ongeschilde krieltjes in doormidden.
Verdeel de krieltjes in de ovenschaal en doe er wat olijfolie over.
Strooi de Parmezaanse over de olijfolie.
Verdeel ook een snufje peper, rozemarijn, en knoflookpoeder over de Parmezaanse kaas.
Leg alle krieltjes, met de doorgesneden kant naar beneden, in de Parmezaanse kaas.
Bak de krieltjes circa 40 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.
Laat ze 5 minuten afkoelen. Serveer met een fris yoghurtsausje (bijvoorbeeld met ras el hanout kruiden).
Tafel Lekker !!