• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas

Dat maakt ze lekker pittig en knapperig

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas

Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas – Knapperige krielaardappeltjes, bedekt met een krokant laagje geraspte kaas. Die geweldige combinatie zal je bijgerecht naar een hoger niveau tillen! Serveer de krieltjes met een lekker stuk vlees of vis en wat groenten.

Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas geeft pit en maakt het krokant

Door Parmezaanse kaas toe te voegen geef je de krieltjes een lekkere pittige smaak. Het zorgt daarnaast ook voor een knapperige textuur als je ze in de oven roostert. Kortom, krieltjes uit de oven tilt dit bijgerecht tot een hoger niveau.

Waarom krieltjes uit de oven en niet uit de pan?

Voor de krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas is het een grote meerwaarde dat je de aardappeltjes in de oven klaarmaakt in plaats van in de pan. Het zorgt ervoor dat ze aan alle kanten gelijkmatig bakken en zo het krokant korstje krijgen. Je hebt daarnaast ook minder olie nodig dan als je ze in de pan bakt. De oven neemt je tenslotte ook heel wat werk uit je handen, een ideaal recept dus als je gasten over de vloer hebt.

Ongeschilde krieltjes zijn echte krieltjes!

Waar zit hem nu het verschil met geschilde krieltjes? Vaak als je geschilde krieltjes koopt in de supermarkt dan gaat het over aardappelen die gesneden zijn uit grotere aardappelen. De echte krieltjes zijn de ongeschilde. Die worden geoogst als de aardappels nog niet volledig volgroeid zijn. Daarnaast krijgen ongeschilde krieltjes een knapperiger textuur als je ze roostert of bakt, terwijl geschilde krieltjes een gladde structuur hebben. Dus, afhankelijk van je voorkeur, kun je ze beiden in de supermarkt kopen als je de krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas wilt maken.

Nog één kleine tip bij krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas

Krieltjes bewaar je het best op een koele en donkere plaats, zo blijven ze een paar weken goed. Als je ze te lang bewaart kunnen er spruiten (uitlopers) ontstaan. Hierdoor zal er heel wat vitamine C verloren gaan en de krieltjes worden taai.

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas; de beroemdste Italiaanse kaas!

Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?

Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg ongeschilde krieltjes
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • verse rozemarijn
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ongeschilde krieltjes in doormidden.

Verdeel de krieltjes in de ovenschaal en doe er wat olijfolie over.

Strooi de Parmezaanse over de olijfolie.

Verdeel ook een snufje peper, rozemarijn, en knoflookpoeder over de Parmezaanse kaas.

Leg alle krieltjes, met de doorgesneden kant naar beneden, in de Parmezaanse kaas.

Bak de krieltjes circa 40 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.

Laat ze 5 minuten afkoelen. Serveer met een fris yoghurtsausje (bijvoorbeeld met ras el hanout kruiden).

Tafel Lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!